Utilizarea corpurilor de iluminat moderne cu becuri cu led

Una dintre cele mai interesante tendinte in designul iluminarii interioare este utilizarea diferitelor corpuri de iluminat care iti permit sa schimbi usor directia fluxului luminos al lampilor. Asadar, sistemele de iluminat cu led-uri, suspendate sunt in voga. Astfel de lampi pot fi rotite in orice directie, schimband directia luminii si obtinand o noua versiune de iluminare a camerei.

Aceste noi solutii tehnice fac posibila extinderea semnificativa a posibilitatii de utilizare a corpurilor de iluminat in incaperi. Astfel, prin utilizarea acelorasi corpuri de iluminat, este posibila obtinerea atat a unei lumini uniforme, cat si a luminii directionale, daca este dorita. In plus, corpurile de iluminat pe sine, faciliteaza amplasarea, fara a le fixa pe tavan, uneori acest lucru, fiind destul de dificil de realizat, mai ales in incaperile cu plafoane complexe.

Iluminarea niselor si a deschiderilor

Atunci cand se construieste sau se repara incaperi, este creata o mica nisa special organizata. In astfel de nise sunt gazduite vase de flori, figurine sau alte obiecte decorative, care sunt frumos iluminate de becuri cu led, incorporate in partea  de sus sau de jos a nisei. Datorita acestui fapt, camera capata un volum suplimentar, spatiul devine extins, nisa luminoasa devine punctul de focalizare si decorare a intregii incaperi. In plus, datorita acestei nise, in camera apare un nivel suplimentar de lumina.

Combinarea diferitelor surse de lumina

Nu cu mult timp in urma, becurile cu incandescenta erau folosite aproape exclusiv in iluminatul incaperilor. In zilele noastre, productia de surse de lumina se concentreaza in primul rand pe rezolvarea problemelor de economisire a energiei, si prin urmare, becurile cu led au devenit o moda in utilizare. In mod destul de conditionat, becurile cu led moderne pot fi atribuite economiei de energie. Si, in aproape toate proiectele exista o combinatie de diferite surse de lumina.

decembrie 12th, 2018 by