Rolul porumbeilor la nunta

Rolul porumbeilor la nunta

Timp de secole oamenii au vazut in porumbelul alb un simbol al pacii si al iubirii. Cu toate ca eliberarea porumbeilor la nunta este o practica destul de recenta, fiind considerate de multi o extravaganta a ultimelor generatii trebuie sa stiti ca si pe vremea Romanilor erau folositi ca si cadou de nunta. O colivie cu porumbei era un cadou foarte apreciat pe vremea aceea. Porumbeii albi sunt de asemenea prezentati in Biblie ca fiind un simbol al sfinteniei si uneori reprezinta ingerii pazitori sau Duhul Sfant. Crestinismul nu este singura religie care incoroneaza porumbelul alb ca un simbol atat de important ci si chinezii vad pasarea ca un simbol al pacii in viata de apoi. Atunci cand este eliberat in timpul ceremoniilor porumbeii poarta aceleasi sensuri cu ei desi acestea sunt interpretate diferit de la popor la popor si de la eveniment la eveniment.

La nunta, rolul porumbeilor e mulipla. In primul rand reprezinta mirele si mireasa care vor trai in armonie toata viata o data ce vor fi eliberati. Eliberarea porumbeilor poate de asemenea sa simbolizeze SPERANTA ca proaspetii casatoriti vor trai in pace si liniste impreuna si ca nu isi vor incalca promisiunea de a ramane fideli toata viata. Putem spune ca simbolizeaza de asemenea ruperea  de trecut si zborul spre un nou incaput. Calatoria proaspetilor casatoriti spre o viata noua impreuna. Din punct de vedere vizual zborul porumbeilor deasupra miresei si a mirelui este  o imagine foarte frumoasa si fotogenica, un moment unic pe care merita sa-l imortalizati in albumul vostru foto de nunta. Zborul porumbeilor va ramane pentru totdeauna amintirea unei zile magice, a unui moment unic si spectaculos, un smbol ai iubirii si al viselor voastre.

Trebuie sa stiti ca porumbeii nu sunt eliberati doar la nunti ci si la parade, la evenimente sportive, in cadrul ceremoniilor de absolvire, la inmormantari sau chiar la concerte. Porumbeii albi au semnificatii diferite in functie de fiecare eveniment chiar daca simbolizeaza la urma urmei acelasi lucru. E mai mult o chestiune de interpretare. De exemplu in cazul unei absolviri eliberarea porumbeilor albi inseamna un viitor prosper; devotement si speranta in cadrul ceremoniilor religioase; calatoria spiritului defunctului spre o viata eterna in cazul inmormantarilor si mult entuziasm atunci cand sunt eliberati la un concert, o parada sau un eveniment sportiv.

Este eliberarea porumbeilor un procedeu daunator pasarilor?

Da si Nu. Este daunator daca folositi porumbei ce nu au fost crescuti in captivitate. Indicat ar fi sa apelati la organizatorii de evenimente care au porumbei dresati si care o data eliberati stiu sa revina singuri in zona de adapost. Porumbeii zboara in grup, nu sunt animale independente si eliberarea lor poate sa ii dezorienteze mai ales daca se face intr-un loc departe de zona lor de confort. De asemenea aveti in vedere faptul ca porumbeii actioneaza pet imp de zi si eliberarea lor pe timpul noptii (cand au loc majoritatea evenimentelor) ar trebui sa fie interzisa.

decembrie 10th, 2018 by