Sfaturi utile pentru a inchiria un apartament

Persoanele care vor sa locuiasca in Capitala intr-o zona rezidentiala pot incepe cautarile cu apartamente Pipera, zona fiind foarte cautata si fiind recomandata pentru constructiile noi si moderne care se afla aici. Exista mai multe elemente de care o persoana trebuie sa tina cont atunci cand inchiriaza un apartament.

In primul rand, este necesar sa se aloce timp pentru vizitarea mai multor apartamente. Se recomanda vizitarea in aceeasi zi a apartamentelor aflate unele langa celelalte, pentru ca timpul sa fie optimizat.

Chiar daca cele mai multe agentii au pe site poze cu apartamentele pe care le dau spre inchiriere, este important sa fie vizitat personal spatiul respectiv, pentru a determina daca pozele sunt relevante pentru realitate. Acest proces poate fi mult mai eficient atunci cand sunt vizitate mai multe apartamente in aceeasi zi.

Sambata si duminica sunt cele mai aglomerate zile si pentru proprietar si pentru agentii imobiliari, de aceea se recomanda actiunile din timpul saptamanii, cand va fi foarte simplu si usor pentru ca sunt cereri de vizitare mai putine.

Prima impresie la vizitarea unui apartament conteaza

Este important ca persoana care viziteaza apartamentul sa faca o prima impresie foarte buna, pentru ca si proprietarul il va evalua pe potentialul chirias. Proprietarii isi doresc sa se asigure ca oamenii care inchiriaza sunt amabili, ca se vor intelege cu ei si ca nu vor lasa in urma un dezastru. Prima impresie va incepe de la apelul telefonic pentru programarea unei intalniri. Se recomanda o discutie politicoasa si clara.

Pentru prima vizita se recomanda vestimentatia potrivita. Nu este necesar ca persoana interesata de inchiriere sa fie la cravata si camasa, insa nu se recomanda o vizita in slapi sau cu un tricou sifonat.

Punctualitatea este foarte importanta. O persoana care intarzie va genera, cu siguranta, o impresie nu tocmai pozitiva si din acest motiv se recomanda ca programul sa fie in totalitate respectat. Intalnirea poate incepe cu o strangere ferma de mana si un zambet cald, intr-o nota prietenoasa.

Pe masura ce este evaluata unitatea de inchiriere, comentariile si nemultumirile ar trebui tinute minte si expuse atunci cand se ajunge la acest subiect. Nu este necesar ca persoana sa se prezinte cu lista de intrebari si obiectii in buzunar, pentru ca va intimida si chiar speria proprietarul.

In timpul plimbarii prin apartament se pot verifica mai mult detalii importante, cum ar fi: semnele de infestare cu mucegai sau cu insecte, usile care nu se inchid bine sau cele care se blocheaza, modul in care functioneaza toaleta si cum curge apa, daca apa are presiune si daca vine suficient de calda, daca sunt rame rupte sau parchetul este zgariat, daca faianta si gresia sunt intregi sau daca sunt bucati sparte. Toate aceste detalii se vor semnala de la inceput proprietarului si daca este posibil, vor fi trecute intr-un proces verbal.

Acestea sunt elemente importante si este bine ca viitorul chirias sa se puna la adapost de tot ce inseamna posibilitati de dauna semnalate ulterior de proprietar. Totul functioneaza ca in cazul masinilor – daca daunele sunt aratate explicit de la inceput, proprietarul nu poate spune ulterior ca nu a stiut de ele si nu poate acuza chiriasul de rele practici.

aprilie 24th, 2019 by