Curatarea podelelor

Curatarea podelelor unei locuinte poate da mari batai de cap propietarului. Daca este vorba despre o locuinta mica, o scoti cumva la capat, daca insa spatiul de locuit este destul de incapator atunci incep sa apara problemele. Ca sa va fie mai usor, daca va permiteti din punct de vedere financiar, puteti apela la o firma de curatenie din Craiova care va va pune la dispozitie atat personal calificat sa execute astfel de lucrari cat si produse profesioniste care vor indeparta mai usor murdaria dar vor intretine, pe termen lung, calitatea materialului regasit in podea.

Daca este vorba de gresie, exista in functie de textura dar si de clasificare: interior/exterior, extrem de multe oferte de detergenti care ofera tot felul de avantaje. Unii nu fac spuma, altii nu emana miros si tot asa. In functie de preferintele fiecaruia alegeti tipul de detergent care va indeplineste toate necesitatile.

Daca este vorba despre parchet laminat sau din lemn, situatia difera putin, deoarece se recomanda utilizarea, cu preponderenta, a unui detergent care nu face spuma, tocmai pentru a contracara eventualele pagube care ar putea fi aduse. Respectiv surplusul de apa si detergent s-ar putea infiltra printre crapaturile, chiar nesesizabile cu ochiul liber, dintre parchet, pentru ca mai apoi, sa determine aparitia diverselor bacterii care ar duce la distrugerea in timp a parchetului. Spre exemplu firmele de curatenie, folosesc aparate speciale care dupa ce freaca intreaga podea, absorb intreaga apa, printr-un periaj profesional.

Daca vorbim de podelele placate cu piatra, este de asemenea nevoie de un detergent special care sa nu provoace deteriorarea ei. Pentru a alege cel mai bun detergent pentru podelele voastre, este nevoie sa cititi cu atenti etichetele si eventual sa va documentati, in mediul virtual, despre eficienta lor. In acest fel, nu riscati sa faceti experimente pe propiile podele.

In cazul in care aveti doar linoleum pe jos, nu este de ajuns doar o maturare si o splare cu mopul. Tot specialistii recomanda sa fie folosit aparatul cu aburi care face o dezinfectie amanuntita. In acest fel, stiti cu siguranta ca microbii adunati acolo sunt distrusi, eficienta folosirii unui astfel de aparat fiind una foarte mare.

Indiferent daca optati sa faceti singuri curatenie sau sa apelati la o firma de specialitate, este important de stiut ca, cel putin o data pe saptamana, este nevoie sa insistati asupra acestui aspect: curatenia. Nu lasati sa treaca mai multe saptamani fara sa faceti curatenie pentru ca riscati sa va treziti cu o locuinta care colcaie, la propriu, de microbi, chiar sanatatea voastra fiind in pericol.

februarie 13th, 2019 by