Preturi Mici la ANVELOPE ALL SEASON pe Vadrexim.ro !
Deși pare foarte simplu, să pui bazele unei firme sau să te ocupi de o suspendare activitate firma nu este chiar atât de simplu. Dacă luăm în calcul toate restricțiile legislative, cheltuielile și îndatoririle pe care ar trebui să le îndeplinești, șansele de a deschide o firmă pot scădea considerabil.
Venim cu toate informațiile și sfaturile necesare, fie că vorbim despre infiintare SRL, SRL-D sau chiar suspendare activitate firma. În plus, mai oferă și asistență juridică și servicii integrate. E timpul să te ocupi de afacerea ta! Iată și răspunsurile la întrebările tale:
În cazul în care ați decis că e timpul pentru o suspendare activitate firma, trebuie să știți că atât dumneavoastră cât și asociații pot opta pentru o perioadă mai mică de 3 ani de inactivitate.
Aceasta suspendare activitate firma poate fi o soluție temporară pentru o societate care nu își mai desfășoară activitatea productiv și aveți nevoie de un timp pentru a putea regândi strategia de afaceri.
Ca la orice firmă, chiar dacă ne referim la suspendare activitate, aveți nevoie de cartea de identitate a dumneavoastră și a sociaților, în cazul în care aveți, certificatele constatatoare emise la înființarea societății în original și copia certificatului de înregistrare societate. În cazul în care societatea are angajați, rețineți că trebuie să înștiințați Inspectoratul Teritorial de Muncă referitor la încetarea contractelor de muncă în urma suspendării activității.
La finalul acestei perioade de suspendare activitate firma trebuie să țineți cont că activitatea nu este reluată automat. Dacă între timp vă decideți să vă reluați activitatea și să vă ocupați de o infiintare SRL sau SRL-D trebuie să știți că este necesar să depuneți o mențiune în acest sens la Registrul Comerțului.
Dacă vă decideți să înființați o societate cu răspundere limitată, pe scurt infiintare SRL, trebuie să știți că este cea mai răspândită formă juridică datorită răspunderii limitate a asociaților. Aceștia sunt ținuti responsabili pentru obligațiile societății doar în limita aportului lor. Un alt motiv important de care trebuie să țineți cont dacă vă decideți pentru infiintare SRL este valoarea foarte mică a capitalului social. Minimumul cerut de lege este 200 lei, iar capitalul este împărțit în părți sociale egale. Acestea nu pot fi mai mici de 10 lei.
Dacă între timp vă gândiți la înființarea unui SRL-D trebuie să știți că beneficiază de o serie de scutiri de la plata taxelor către stat. Acestea încep de la taxele de înființare la Registrul Comerțului și continuă cu scutirea de la plata contribuțiilor la Asigurările Sociale datorate de angajatori, potrivit legii, pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult 4 salariați, angajați pe perioadă nedeterminată și continuu. Pentru a înființa un SRL-D aveți nevoie de trei variante de denumire pentru viitoarea societate, cartea de identitate, copia de pe dovada de proprietate a sediului social și acordul vecinilor cu pereți comuni, dacă sediul va fi la bloc.
Pentru a vă ușura munca, specialiștii de la Fabrica-de-firme.ro vă vor consilia pentru ca orice decizie luați să fie cea mai bună și vă vor pregăti, depune, ridica și înmâna actele finale de la Registrul Comerțului.