Informația despre cursul valutar-esentiala in zilele noastre?

Lumea în care trăim se mișcă în mod alert. Au loc noi descoperiri în toate domeniile, se schimbă guverne, au loc evenimente unice, precum Brexitul din martie 2017, iar asta nu e tot. Absolut fiecare eveniment de natură socio-politcă mișcă și subdomeniile din fiecare stat precum efectul pieselor de domino. Poate că sfera care suferă cele mai multe schimbări este cea economică. Evident că toate acestea se răsfrâng asupra populației mai devreme sau mai târziu. Din fericire există o cale de a face față tuturor provocărilor. Studiile arată că pentru a ieși pe plus în urma modificărilor secolului în care trăim este necesar să deținem informație.

Și dacă credem că domeniul economic nu are a face cu fiecare dintre noi, ne înșelăm amarnic. E foarte simplu de înțeles de ce. Poate că cel mai la îndemână exemplu este momentul în care hotărâm să plecăm în vacanță. Monede populare din destinațiile de vacanță preferate de români sunt leva bulgareasca, leul moldovenesc sau chiar rubla ruseasca.

Leva bulgareasca, de exemplu, a ajuns recent la nivelul de 2,3751 lei/unitate. Cel mai înalt prag pentru leva bulgareasca pe luna mai a fost de 2,3811 lei/unitate. Rubla ruseasca nu cunoaște foarte multe fluctuații luna aceasta. Pentru zilele de marti și miercuri, respectiv 8 și 9 mai, rubla ruseasca își menține valori constante de 0,0618 lei/unitate.

Cât despre leul moldovenesc, acesta a început luna cu o serie de creșteri valorice, apoi s-a depreciat spre sfârșit. Pe data de 1 mai pentru leul moldovenesc se înregistrează o valoare de 0,2314 lei/unitate, cel mai mic nivel de luna aceasta. Cea mai mare valoare înregistrată pentru luna mai a avut o cifră de 0,2347 lei/unitate.

Iar acestea sunt doar câteva exemple din sfera economică. Având în vedere ca fiecare dintre noi este un consumator, schimbările de natură financiară își vor pune amprenta și asupra buzunarului nostru. Putem să le evităm totuși, dacă rămânem informați.

mai 10th, 2018 by