Cursul monedei euro – mai stabil decat dolarul?

Un curs valutar poate fi atât un prieten pentru buzunarul tău, cât și un inamic periculos. O monedă poate avea un curs valutar favorabil într-o perioada și îți poate aduce nenumărate beneficii. Sau, dimpotrivă, dacă nu te informezi în legătură cu schimbarea valorii unei monede poți fi dezavantajat financiar.  Informarea și analiza evoluției unui curs valutar pot fi armele tale de combatere a acestor potențiale pierderi.

În cazul unui curs dolar american lucrurile au stat, în general, simplu. Dolarul a fost relativ constant încă de la începutul lunii martie. Încă din prima zi a lunii martie, valoarea dolarului american a atins una dintre cele mai înalte cote ale ambelor luni: 3,8209 RON/unitate. Această valoare a fost apoi urmată de ușoare deprecieri cu valori între 3,7453 RON/unitate și 3,8002 RON/unitate pe tot parcursul lunii martie. Luna aprilie arată un curs dolar mai stabil și linear. Cea mai mare valoare a dolarul american în luna prezentă a fost înregistrată pe data de 5 aprilie: 3,7965 RON/unitate.

Pe de altă parte, cursul monedei euro rămâne pentru întreaga lună martie foarte stabil. Luna martie a acestui an începe cu o valoare a monedei euro de 4,6581 RON/unitate. Pe tot parcusul acestei luni nivelurile monedei euro fluctuează între valorile de 4,66 RON/unitate și 4,65 RON/unitate. Luna aprilie nu aduce schimbări drastice pentru cursul monedei euro. Cea mai mare valoare a fost înregistrată pe data de 12 aprilie: 4,6617 RON/unitate. Iar cea mai mică valoare pe luna aceasta a fost înregistrată pe data de 17 aprilie: 4,6485 RON/unitate.

Când vine vorba de tranzacțiile bancare și schimburile valutare este bine să fii precaut și informat. Să fii atent la evoluția unei monede cu care lucrezi în mod normal înseamnă mare lucru dacă trebuie să iei decizii financiare. Astfel, te vei asigura că bugetul tău nu va avea de suferit de pe urma fluctuațiilor unui curs valutar.

aprilie 19th, 2018 by