Ce știu managerii hotelurilor de top și ce ai de învățat de la ei?

Să gestionezi un hotel este un job dificil, deoarece trebuie să menții angajații productivi și clienții mulțumiți. Totuși, managerii de top știu faptul că abilitățile de comunicare reprezintă cheia pentru a trece peste majoritatea provocărilor din această industrie. Iată ce poți învață de la ei!

Angajații sunt parte din hotel

Managerii buni au capacitatea de a-i ajuta pe angajați să simtă că fac parte din ceva! Poți face și tu același lucru dacă le împarți din cunoștințele tale și îi înveți cum să se descurce în diferite situații, fără să aibă nevoie de asistență. 

Nu uita să ții cont și de opiniile acestora! Ascultă-le sfaturile și sugestiile, deoarece îți vor oferi o perspectivă prin care să devii un conducător mai bun. Ține ședințe regulate cu ei și plănuiți împreună cum să generați rezervări și cum să creșteți satisfacția clienților. Spune-le viziunea ta și direcția în care îți dorești să se îndrepte lucrurile, pentru că așa va exista un scop comun și va fi mai ușor să-ți atingi obiectivele.

Întotdeauna este loc de îmbunătățiri

Cei din jur se așteaptă să fii capabil să faci față tuturor problemelor, însă uneori vei fi depășit de acestea. Din fericire, nu este necesar să pretinzi că știi mereu soluția. Dacă membrii echipei tale vor observa că muncești din greu și îți dai interesul, atunci nu va mai conta faptul că nu ai toate răspunsurile pe loc. Acceptă faptul că poți face greșeli și deleagă o parte din activități. Iar dacă primești feedback negativ de la cineva, ține cont și de acesta. Deși te-ar putea tenta ideea de a face totul singur, această strategie duce la epuizare. Pentru a te dezvolta ca persoană, este necesar să înveți permanent ceva.

Un manager bun își motivează echipa

Pentru a face asta, este necesar să-ți cunoști angajații la un nivel personal. Vorbește cu ei și transmite fiecăruia unde se află ca performanță și unde trebuie să ajungă. De asemenea, recunoaște-le reușitele. Mulți manageri își asumă singuri succesele hotelului, dar acest lucru nu este privit cu ochi buni de către personal. Pune-ți echipa pe primul loc și ține cont de dorințele fiecărui membru. În felul acesta vor fi mai deschiși cu tine și își vor da interesul în ceea ce fac.

Atitudinea managerului trebuie să fie orientată spre servicii

Indiferent câte stele are hotelul pe care-l conduci, este necesar să oferi servicii excepționale clienților. Din acest motiv, ar trebui să faci schimbări constante în politicile de lucru și tehnologie. Pentru asta, investește în softuri de gestiune pentru hoteluri de top.

Cu ajutorul unui program avansat, vei avea parte de următoarele beneficii:

  • Sistem de rezervări: Poți monitoriza rezervările și camerele din același ecran sau să aloci camere în doar câteva click-uri.
  • Monitorizare camere: Vei afla toate schimburile și operațiunile efectuate în fiecare cameră. Nu va mai fi necesar să întrebi de exemplu cine, cum și când a efectuat curățenie, pentru că vei ști asta.
  • Check-in rapid: Se va putea face prin email, fără formulare sau alte hârtii. Iar odată ajunsă rezervarea în locație, check-in-ul va fi disponibil imediat prin apăsarea unui buton.
  • Sistem pentru evenimente și grupuri: Există check-in de grup, alături de distribuție și alocare de camere automată. Astfel, se va economisi timp și clienții vor fi mulțumiți.
  • Funcții fiscale: Poți emite și gestiona facturi și bonuri, direct din recepție.

Angajații vor deveni și ei utilizatori înregistrați și le vei vedea acțiunile în istoric. În plus, vei putea să integrezi hotelul cu diferite agenții de turism și să creezi pachete sau oferte speciale. Informațiile vor fi disponibile în raporturi și vei putea să-ți servești clienții în funcție de nevoile lor, deoarece le vei cunoaște preferințele pentru camere și mâncare.

De ce este atât de greu să conduci un hotel

Ca și manager hotelier, sarcina ta este să menții angajații dornici să muncească și clienții fericiți. Totuși, pentru a face asta este necesar să comunici cu ei și să accepți feedback-ul care ți se oferă. O altă metodă de a îmbunătăți procesele de lucru este aceea de a investi într-un soft de gestiune performant. Urmează sfaturile acestea și vei observa o schimbare în rezultate!

martie 6th, 2020 by