Ce job să alegi când vrei să strângi bani rapid?

Există momente în viața oricărui om când simte că pur și simplu nu are destul. Și, deși nu ne este chiar confortabil să recunoaștem, de foarte multe ori această lipsă se manifestă cu precădere în sectorul financiar al vieții noastre. Nu este o rușine să lucrezi exclusiv pentru bani dar, în același timp, nu trebuie să fie o experiență neplăcută. Dacă și tu ești în căutarea unui job care să te ajute să strângi bani rapid, ai putea beneficia de pe urma sfaturilor de mai jos. 

Alege un job extrem de bine plătit 

Poate că sună mult mai ușor decât este, dar găsirea unui job extrem de bine plătit chiar nu este un lucru atât de dificil.  Desigur, depinde de domeniul în care activezi și de ce anume ești dispusă sa faci pentru acei bani. Surprinzător este că unele dintre cele mai bine plătite joburi nici măcar nu necesită facultăți absolvite, doar niște cursuri de calificare sau, chiar mai bine, calificare la locul de muncă. De pildă jobul de controlor de trafic aerian este extraordinar de bine plătit și necesită doar un curs de calificare. La fel, poziția de însoțitor de zbor. Desigur, sunt și foarte solicitante, atât din punct de vedere fizic cât și mental.

Sau, dacă preferi ceva mai confortabil, ai mereu opțiunea de a încerca jobul de model de videochat. Sigur, o să trebuiască să treci peste câteva prejudecăți și stereotipuri dar, în momentul în care vei afla cât se câștigă din videochat, e foarte probabil să-ți schimbi punctul de vedere, mai ales că nu trebuie să fie o carieră pe toată viața. O poți încerca doar pe durata în care strângi bani. Deși se prea poate să nu mai vrei să renunți. 

Alege un job de care ești cât de cât interesat 

Înțelegem, nu vrei să petreci mai mult de șase luni pe această poziție, clar nu vrei să faci o carieră din asta, singurul scop fiind cel financiar. Totuși, există cel puțin două aspecte pe care trebuie să le iei în calcul.

Primul este legat de CV-ul tău. O experiență de lucru total diferită de tot ce ai făcut până acum s-ar putea să sară în ochi viitorilor angajatori. De altfel, s-ar putea să fie timp pierdut și pentru tine. Încearcă să îmbini utilul cu plăcutul și să alegi un job bine plătit care să te ajute cumva și pe viitor. Măcar un aspect din poziția actuală ar fi bine să se poate translata în experiență bună pentru mai târziu.

Al doilea, desigur acest lucru diferă de la persoană la persoană, ar putea să țină chiar de sănătate. Deși se plătește excepțional, un job care îți va produce daune fizice și emoționale pe termen mediu sau lung credem că nu merită luat în calcul. Orele de noapte probabil că se plătesc mult mai bine, dar îți vor da ritmul intern peste cap. De asemenea, în procesul de a acumula bani, multe persoane aleg joburi pe care fie le detestă, fie de care sunt prea puțin interesate. Nu multă lume poate întreprinde o activitate plictisitoare sau de-a dreptul enervantă timp de șase luni sau mai mult. Pentru a strânge bani e nevoie de rezultate competente, deci alege o activitate pe care cel puțin să o poți tolera. 

Nu alege un job extrem de solicitant

Știm, te tentează să lucrezi mai mult de 8 ore pe zi și să strângi astfel mult mai mulți bani, sau chiar să ai două joburi, dar amintește-ți că nu poți susține asta pe termen extrem de lung. Alege un job care te solicită, dacă asta e necesar pentru a strânge bani pe termen scurt, dar nu ceva după care la finalul zilei să ai nevoie de o vacanță de o săptămână. Banii pe care îi economisești la un moment dat se vor duce pe sănătate, deci n-ai făcut o afacere bună. 

Acestea sunt sfaturile noastre de bun simț pentru alegerea unui job din care să strângi bani rapid. Îți ținem pumnii!

august 24th, 2020 by