Semne ale pierderii de freon

            Pe timp de vară avem tendința de a utiliza un aparat de aer condiționat, așa cum este Caseta Daikin SkyAir Siesta ACQ100D-AZQS100B8V1 Inverter 32000 BTU pentru a obține confortul termic pe care ni-l dorim, mai ales atunci când sunt zile toride de vară.

            Un aparat de aer condiționat funcționează cu un lichid care răcește, și care se numește freon; acesta trebuie să fie în cantități optime pentru a reuși să răcească încăperea, pentru a funcționa la nivel corespunzător, pentru a nu se defecta aparatul și pentru a nu consuma foarte multă energie electrică.

            Există mai mulți indicatori care detectează nivelul de freon din aparat; de cele mai multe ori temperatura din cameră este mai ridicată, chiar dacă temperatura setată este cea care vă oferea confort; acesta ar putea reprezenta un indicator al insuficienței lichidului de răcire.

            O altă modalitate de a depista lipsa aerului condiționat este faptul că factura la electrcitate este mărită deoarece aparatul, în absența agetului frigorific, va funcționa permanent pentru a atinge temperatura setată.

            Un alt fenomen prezent, atunci când lichidul de răcire este insuficient, este prezența gheții pe unitatea de evaporare, pe bobină; dacă se observă gheață pe unitatea exterioară atunci este semn că agentul frigorific are un nivel scăzut iar această acțiune poate strica compresorul, fapt care presupune înlocuirea acestuia și chiar înlocuirea întregii unități exterioare.

            Atunci când auzi un bubuit este semn că agentul frigorific este în cantitate mai mică iar acest lucru este determinat e o scurgere a agentului frigorific deoarece acesta face un zgomot neobișnuit atunci când se scurge.

            Prin urmare este foarte important să fiți atenți la toate aceste detalii, iar dacă nu doriți acest lucru deorece considerați că nu este de competența Dvs. atunci este recomandat să faceți o verificare periodică a aparatului de aer condiționat, așa încât o persoană competentă să vină și să facă toate aceste verificări; este necesar, totuși, să semnalați orice manifestare a aparatului neobișnuită, evidentă, precum zgomotul, faptul că aparatul nu scoate aer rece sau că pe unitatea exterioară este gheață, deoarece, altfel, este posibil să trebuiască să înlocuiți întregul aparat sau unitatea exterioară, niște costuri pe care probabil că nu vine le doriți.

august 24th, 2020 by