Paltoane de dama elegante pentru sezonul rece

Pentru orice femeie conteaza foarte mult felul in care se prezinta lumii. Fiecare femeie are stilul sau, mai in ton cu ultimele tendinte sau mai rezervat, mai conservator.  Indiferent de tonul adoptat, femeile isi aleg cu atentie fiecare piesa vestiemntara, mai ales atunci cand este vorba de a investi o suma de bani mai mare sau de a cumpara un articol pe care doresc sa il foloseasca mai mult timp.

Este si cazul hainelor pentr iarna, in special al paltoanelor. Oferta este mare acum, si la o simpla cautare pe Google dupa paltoane dama elegante se regasesc multe modele. Din materiale si cu forma dintre cele mai variate, paltoanele de dama sunt un articol ce nu trebuie sa lipseasca din garderoba niciunei femei, chiar daca aceasta adopta un stil mai casual, relaxat, sportiv, sau unul clasic, elegant si office.

Atunci cand alegem un palton de dama trebuie sa tinem cont de cateva aspecte importante

Croiala. Exista patoane dama elegante cambrate, cate urmaresc linia corpului si evidentiaza formele si feminitatea celei ce il poarta. Exista si modele drepte, dar si paltoane oversized, foarte largi. In functie de croiul lor, paltoanele se potrivesc mai bine anumitor siluete si sunt mai putin avantajoase pentru altele. Spre exemplu, daca esti mica de statura si cu forme mai voluptoase, atunci este indicat sa eviti paltoanele foarte largi si lungi.

Materialul. Acesta este unul dintre cele mai importante detalii pe care trebuie sa le urmarim la un palton. Un paton poate fi din stofa sau din piele, din combinatii intre cele doua sau cu insertii ori detalii din blana naturala. Daca alegeti un paton din stofa, atunci trebuie sa stiti ca lana este cea mai potrivita alegere, mai ales ca acum este foarte bine prelucrata si deci este foarte moale, dar mai ales foarte calduroasa. Paltoanele din piele naturala au un aer aparte, fiind mai rar intalnite si deci mai pretioase.

Culoare. Paltoanele nu sunt doar negre. Din pacate multa lume asociaza eleganta cu negrul. In realitate o haina poate fi eleganta indiferent de culoarea ei, atat timp cand nuanta aleasa este una neutra, mai pala si deloc stridenta. Croiala joaca un rol foarte important aici. Revenind insa la culoarea paltoanelor de dama, am observat cu bucurie ca producatorii au inteles si au inceput sa utilizeze si culori mai vii si mai vesele pentru hainele lor: bleumarin, verde, rosu, crem, caramiziu.

Tu ce palton alegi anul acesta?

 

 

septembrie 30th, 2018 by