Mica rochie neagră la reducere (little black dress în engleză) sau cum să purtăm un clasic al modei

Avem tendința să asociem culoarea neagră cu tristețe, doliu, iar persoanele care o poartă în permanentă sunt cei din sfera religioasă sau judecătorii. În anul 1926 când și-a făcut apariția acest articol, lumea își revenea după Primul Război Mondial, iar culoarea neagră nu făcea decât să amintească tuturor oroarea acelor ani. Era culoarea doliului ținut de văduvele de război. Dar iată că un geniu al modei, pe nume Coco Chanel, a reușit să ofere o altă viziune asupra acestei culori, atribuind-o unei rochii și transformând-o astfel în sinonim al eleganței și bunului gust. In anul 1926 cand si-a facut aparitia acest articol, lumea isi revenea dupa Primul Razboi Mondial, iar culoarea neagra nu facea decat sa aminteasca tuturor oroarea acelor ani. Era culoarea doliului tinut de vaduvele de razboi.

Dacă există un articol la reducere pe care fiecare femeie ar trebui să-l aibă în garderobă, acesta este rochia neagră. De ce ? Pentru că este ușor de purtat, indiferent de ocazie, pentru că schimbi aspectul doar alegând diferite accesorii. Fără artificiu, sobru, ușor și atemporal, rochia neagră este unul dintre elementele de bază de care nu ne plictisim niciodată, la fel că un blugi bine croiți sau o bluză albă.

Această rochie achiziționată cu ajutorul unui cod about you este atât de iconică încât porecla engleză este LGB sau Little Black Dress, o poreclă pe care mulți au adoptat-o, ceea ce dovedește caracterul încă la modă al acestei haine foarte simple.

Micuța rochie neagră este un tip de îmbrăcăminte feminină a cărei creație este atribuită lui Coco Chanel în 1926. Se prezintă sub formă unei rochii scurte, ușoare, cu linii simple și o culoare închisă. Rochie considerată adecvată pentru serile în oraș pentru care nu se poate găși altă podoabă, potrivit lui Chanel, a fost tipică modei din secolul al XX-lea.

Clasică prin excelență, rochia neagră se găsește în toate garderobele femeilor pentru că se pretează tuturor circumstanțelor. O rochie simplă din bumbac negru este suficientă pentru o zi de lucru sau un weekend. Pentru o seară, negrul este întotdeauna o culoare asociată cu șic și eleganță. Poate fi asociat chiar și pentru ocazie cu bijuterii, un clutch rafinat, tocuri înalte. Pentru o rochie neagră plină de farmec și feminină, versiunile împodobite cu dantele sunt foarte la modă, la fel că și cele cu paiete și alte accesorii strălucitoare.

De asemenea, se știe că negrul evidențiază toate siluetele, alungindu-le și subțiindu-le. O femeie cu un bust generos va fi perfect mulțumită de o rochie neagră care îi îmbrățișează formele, rămânând însă în plan secund. O talie marcată va fi perfectă într-o rochie cu profil evazat sau trapez. Celor mai mici le vor plăcea modelele scurte, iar celor înalte, modelele de rochii lungi.

Aspectele bazate pe rochia neagră la reducere sunt într-adevăr de nenumărat. Deci, nu există niciun motiv pentru care rochia neagră ar trebui să rămână convențională și clasică. Dimpotrivă. Alegând o rochie bine croită, o puteți accesoriza de minune pentru a-i da orice stil. Funde, bijuterii discrete, o mică jachetă, o geacă de piele, iar ținută se transformă într-un șic și elegantă. O pereche de adidași albi, o pălărie largă și o jachetă din denim, și suntem pregătiți pentru un aspect urban. Balerini, un clutch și ochelari de soare la modă, iar rochia neagră capătă un aer estival, de vacanță. Pe scurt, rochia neagră este un must-have pentru toate femeile și pe tot parcursul anului.

septembrie 11th, 2021 by