Cum se ingrijeste bateria masinii?

Oricine trebuie sa stie cum sa-si intretina bateria masinii, de aceea este important sa aveti cateva lucruri in vedere. Bateria auto are un rol deosebit in functionarea masinii, aceasta transformand energia chimica, in energie electrica. Aceasta baterie a masinii are nevoie asadar de o intretinere cat mai buna. Ea joaca un rol esential in buna functionare a masinii voastre.

Va intereseaza o Baterie JCB3CX cu o durata de viata cat mai buna. Acesta este motivul pentru care are o importanta atat de mare intretinerea acestei baterii. Durata de viata este influentata totusi de o multime de factori. Printre acesti factrori se nuamra vremea, dar si obiceiurile de rulare. De asemenea, mai exista si alti facotri care pot influenta durata de viata a bateriei masinii.

In conditii normale, durata de viata a bateriei masinii este de aproximativ trei – cinci ani. Viata bateriei este influentata de conditiile atmosferice, precum si de obiceiurile de rulare. Viata ei mai este influentata si de starea tehnica a masinii. In conditii normale, acumulatorul auto trebuie sa fie in permanenta incarcat, dar si atasat la un sistem care sa permita incarcarea optima. Bateria nu ar trebui nici sa fie expusa unei temperaturi extrem de inhalte sau sa furnizeze energie pentru un numar mare de accesorii.

Lipsa unei mentenante corespunzatoare este unul dintre motivele pentru care o baterie nu va avea o durata de viata atat de lunga. Va intereseaza asadar ca bateria sa fie cat mai frecvent verificata, astfel incat sa nu va treziti ca aveti probleme cu aceasta. Obiceiul de condus poate si el sa influenteze durata de viata a bateriei. Acesta fiind chiar unul dintre factorii cu efect negativ asupra acesteia. Pornirea unui autovehicul consuma o cantitate mare de electricitate. Acest lucru inseamna ca sistemul de incarcare va intra in actiune pentru a ajuta bateria. In cazul in care obisnuiti sa efectuati drumuri scurte, dar si dese, bateria nu va avea timp niciodata sa se incarce la un nivel maxim.

Acest lucru va duce la o baterie care este mereu subaincarcata, lucru care in final are un impact semnificativ asupra duratei de viata a acesteia. In interiorul bateriei se afla solutia electrolitica, ea impartindu-se in doua parti si anume partea superioara, usor acida si cea inferioara, puternic acida. Solutia usor acida poate coroda placutele, in timp ce solutia acida puternica va incerca sa compenseze pentru a furniza electricitatea necesara.

Conditiile atmosferice influenteaza si ele durata de viata a bateriei. Temperatura ideala de functionare a acesteia este cuprinsa intre 19 si 32 de grade Celsius. Temperaturile extreme inalte scad dramatic ciclurile care se desfasoara in interiorul bateriei. Este important asadar sa se mentina temperaturi cat mai optime de functionare ale bateriei. Un alt lucru care influenteaza viata bateriei este rata si voltajul reincarcarilor. Este bine sa folositi un sistem de control al reincarcarii atunci cand se realizeaza incarcarea bateriei.

Tinand cont de toate aceste lucruri, vetiu avea parte de o baterie cu o durata lunga de viata, ea rezistand mult timp, asemeni unui Releu JCB3CX

septembrie 10th, 2021 by