Cum te asiguri că ai ales încălțăminte de calitate?

În afară de alegerea celor mai interesante articole vestimentare, trebuie să acorzi atenție și perechilor de încălțăminte. Indiferent de model, pantofii nu doar că îți completează ținuta, ci oferă confortul de care ai nevoie.

Mai mult, încălțămintea de calitate nu va compromite sănătatea picioarelor, de aceea confortul trebuie să primeze în fața designului plăcut al unei perechi de pantofi. Vrei să porți de fiecare dată încălțăminte de calitate? Iată pe ce trebuie să pui accent, din articolul pe care ți l-am pregătit!

Alege materiale rezistente

Încălțămintea de calitate este reprezentată de perechile de pantofi confecționate din materiale rezistente. Deși obișnuim să cumpărăm pantofi pentru că ne plac modelul, forma sau culoarea lor, nu este recomandat să cumpărăm impulsiv încălțăminte. Materialul din care este confecționată o pereche de pantofi trebuie să fie un criteriu de selecție principal, pentru a te bucura de purtarea lor cât mai mult timp.

Poți opta pentru pantofi sport din pânză, ideali pentru timpul verii, deoarece sunt ușori și comozi sau pantofi din piele naturală. De ce ar trebui să alegi încălțăminte din piele în detrimentul altor materiale? Iată câteva motive esențiale:

  • Încălțămintea din piele este rezistentă. Pielea rezistă în timp, iar dacă este îngrijită corespunzător, te vei bucura de ea sezoane întregi. Chiar dacă pantofii din material sintetic au un preț mai mic, nu vei reuși să economisești bani. Astfel, deși investești mai mult într-o pereche de pantofi din piele, o poți purta mai mult timp, fără să se deterioreze. În schimb, pantofii din materiale sintetice se rup mai repede și te obligă să repeți investiția.
  • În pantofii din piele naturală pielea o să respire mai bine, pentru că aerul poate să circule în interiorul lor. În comparație cu alte materiale, pielea naturală nu favorizează transpirația picioarelor. Inspiră-te din noile modele CCC, de unde poți alege încălțăminte comodă și de calitate, în funcție de preferințele tale în materie de model sau culoare.

Optează pentru încălțăminte confortabilă

Următorul criteriu în alegerea celor mai bune perechi de pantofi? Confortul! De aceea, fie că achiziționezi pantofi din magazinele fizice sau online, încălțămintea aleasă trebuie fie probată. Încalță-te și observă cum se simt picioarele atunci când mergi.

Optează pentru dimensiunea corectă și analizează cum se simte piciorul în partea călcâiului și dacă ai spațiu suficient în zona degetelor. Ține cont de următoarele detalii:

  • Măsoară lungimea și lățimea încălțămintei în care te simți confortabil. Cu ajutorul acestor măsurători, vei putea alege și alte perechi de pantofi comozi.
  • Este recomandat să probezi încălțăminte nouă pe timpul serii, fiindcă picioarele se umflă pe parcursul zilei. În acest fel, nu riști ca pantofii să fie prea largi dimineața.
  • Pentru că mărimea pantofilor se modifică, alături de conformația piciorului, poți alege și încălțăminte cu jumătate de număr mai mare, mai ales dacă o porți cu șosete groase.
  • Deși pantofii au mărimea ta, nu-i cumpăra dacă nu ți se potrivesc. Mărimile diferă, în funcție de brand sau de țară.
  • În momentul probării, pantofii nu trebuie să te strângă. Nu te baza pe faptul că materialul se lasă în timp. Dacă pantofii te strâng în lateral, caută alt model de pantofi sau cere o mărime mai mare.

Poartă încălțăminte flexibilă și ușoară

Pantofii ideali arată bine, sunt confortabili, flexibili și ușori. Dacă vorbim despre pantofii sport, flexibilitatea și greutatea mică reprezintă criterii esențiale, care te ajută să duci la bun sfârșit un antrenament eficient. Încălțămintea de alergare trebuie să fie mai fermă în comparație cu alte modele sport, pentru a susține greutatea și forță corpului.

Și pantofii cu toc trebuie să fie confortabili. Dacă nu ești obișnuită să porți tocuri, dar mergi la evenimente unde se impune purtarea lor, alege modele cu toc pătrat, mediu sau mic, care să-ți ofere confort și stabilitate.

Ține cont de sugestiile noastre și asigură-te că porți încălțăminte de calitate, în care să te simți bine pe tot parcursul zilei.

august 14th, 2020 by