3 lucruri pe care trebuie să le eviți în deplasările tale cu mașina pe timpul iernii

anvelostar.ro

Pregătirile pentru anotimpurile reci încep cu câteva săptămâni înainte, mai ales dacă trebuie să achiziționezi și cauciucuri de iarna pentru mașină. Ei bine, aceasta este recomandarea specialiștilor în domeniu care atrag atenția asupra efectelor pe care nerespectarea reglementărilor le are asupra fiecăruia dintre noi.

De aceea, este important să știm nu doar ceea ce trebuie să facem, ci și lucrurile pe care trebuie să le evităm. Toate aceste aspecte sunt diferite pe timpul iernii, motiv pentru care orice șofer are responsabilitatea să le cunoască de la bun început. Pentru a-ți face iarna mai frumoasă și a te informa cu privire la totalitatea aspectelor care nu trebuie amânate, rămâi pe aproape!

  1. Uitarea trusei de urgență

Una dintre cele mai importante condiții pe care nu ai voie să le omiți în decursul oricărei ierni presupune existența trusei de urgență în portbagajul mașinii. Aceasta trebuie să conțină o lopată pentru zăpadă, precum și lanțuri antiderapante și cabluri de tensiune. Adițional, este nevoie de o racletă pentru răzuit gheața, pe care o vei folosi cu siguranță. Un spray antiîngheț își merită toți banii în diminețile în care vrei să pleci repede de acasă, pe care îl vei găsi tot în trusa de urgență. Aceasta, la rândul ei, poate fi achiziționată de la orice hypermarket.

  • Folosirea frânei de mână

Iarna lucrurile se schimbă aproximativ complet când vine vorba de mașină. În timp ce vara frâna de mână este extrem de utilă oricărui șofer, iarna aceasta poate să blocheze întreaga mașină. Acest lucru este determinat de valorile joase înregistrate în termometre și care, la rândul lor, ajung să înghețe cablul de frânare. Rezultatul este blocarea mașinii, ceea ce va necesita mai mult timp și chiar costuri suplimentare pentru soluționare.

  • Omiterea verificării presiunii în roți

Îți dorești să te poți duce oriunde vrei cu mașina, chiar dacă afară este iarnă și ninge abundent? Pentru asta, este imperios necesar să verifici presiunea în roți. În cazul în care pleci la plimbare fără să te asiguri de această etapă, șansele să ai de-a face cu situații neașteptate cresc vertiginos. Presiunea în roți asigură aderența mașinii pe carosabil, în special când acesta este ud sau înghețat. De aceea, va trebui să eviți situațiile în care pleci de acasă fără să verifici presiunea în roți, întrucât nu este deloc un aspect de siguranță (cu atât mai mult cu cât vei dori să faci o deplasare mai lungă).

Plimbările cu mașina pe timpul ierii reprezintă prilejul ideal de a te relaxa și a te bucura de natură, în toată splendoarea ei. Cu toate acestea, există aspecte variate pe care trebuie să le eviți cu strictețe, dacă vrei ca fiecare tură cu autoturismul tău să fie mai bună decât cea anterioară.

Articol sponsorizat de AnveloStar – magazin online de anvelope.

august 13th, 2020 by