Terapie prin colorat sau cum să scapi de stres cu un cod reducere cărturești?

Coloratul antistres a luat cu asalt librăriile online, promițând relaxare și meditație. În ce fel sunt liniștitoare aceste cărți de colorat pentru adulți? Vă oferim o privire de ansamblu asupra beneficiilor lor.

Pentru a beneficia de virtuțile liniștitoare ale coloratului, idealul este să o faci în mod regulat, de una până la trei ori pe săptămână.

Exprimă-ți creativitatea

Fără îndoială că prin personalizarea unui design cu o culoare anume aleasă în funcție de starea ta de spirit, gustul sau simțul armoniei, adultul își exprimă creativitatea. Coloratul poate ajuta chiar la eliberarea celor care se simt inhibați

Este o modalitate grozavă de a avea acces la activitatea artistică, mai ales când ai senzația că nu prea ai talent la desenat sau colorat.

Trăind înconjurați de tehnologie și fiind mereu în mișcare, o activitate precum coloratul vine în întâmpinarea nevoii noastre de imaginație și creativitate manuală.

Eliberează-ți mintea

Coloratul are, potrivit specialiștilor, virtuți calmante incontestabile. Există cărți de colorat special concepute pentru diminuarea stresului și însăși denumirea lor ne spune, negru pe alb, că e vorba de instrumente de acest gen.

Simplul fapt de a ne concentra pe o singură activitate face posibilă ruperea de nebunia la care suntem supuși în mare parte a zilei. Coloratul va acționa în alte zone ale creierului. Așa cum copiii, atunci când învață să citească și să scrie, fac desene elaborate pentru a-și „odihni” mintea, așa își găsesc și adulții în colorat o adevărată relaxare.

Coloratul poate fi potrivit și pentru persoanele care, zilnic, „văd toate culorile”: faptul de a transforma o situație suferită într-o activitate artistică, ajută la o mai bună gestionare a a frustrărilor.

Redescoperă copilul din tine

Scoaterea cutiei de creioane aduce înapoi și emoții din copilărie. Coloratul acționează un pic ca un conector la senzații și emoții spontane și revigorante, întinerindu-ne. Această activitate are o mică latură regresivă pentru că oferă un aspect infantil. Cu atât mai mult trebuie să-ți faci timp de colorat în funcție de starea ta de spirit, fără a încerca să interpretezi emoțiile. Coloratul trebuie să rămână intuitiv și recreativ.

Deconectează-te

Succesul coloratului vine și din faptul că îți permite să te deconectezi de lumea exterioară. A te izola în culoare înseamnă a-ți da întâlnire cu tine însuți, a-ți găși o nișă în rutina ta pentru a te răsfăța cu acest moment de relaxare.

Deși este mai ușor să colorezi acasă, nimic nu te împiedică să iei această pauză la birou la prânz, în cafenea, cu prietenii, într-o grădină publică sau într-o sală de așteptare.

Meditează

Faptul de a-ți lăsa gândurile să umble fără să te opreșți, de a uita de tot în timp ce eșți pe deplin conștient de culorile pe care le aplici, de liniile pe care le urmezi, poate fi comparat cu o formă de meditație.

Mai ales cu mandale, aceste modele circulare care converg spre un centru. Prin colorat, mâna și spiritul se deplasează din exterior în centru: această stabilește un fel de dialog între eul interior și lumea exterioară. Găsiți o mulțime de modele de mandale pe site și beneficiați și de un cod promoțional cărturești cu această ocazie.

noiembrie 17th, 2021 by