Mai este la moda limba franceza?

Franceza si romana sunt limbi asemanatoare! Fiind ambele limbi romanice, de fapt, multe cuvinte si constructii gramaticale sunt aceleasi sau foarte similare.

Printre motivele importante pentru invatarea limbii franceze, regasim si faptul ca este una dintre (singurele) limbi oficiale ale relatiilor internationale, impreuna cu chineza, rusa, engleza, araba si spaniola. In plus, franceza este vorbita in multe tari din intreaga lume, cum ar fi Canada, Belgia, Elvetia si unele parti din Africa. 

Inca din scoala, copiii ar trebui incurajati in studiul unei asemenea limbi. Pentru foarte mult timp, Romania a fost considerata tara francofocna si chiar daca engleza castiga teren, franceza ramane in continuare o limba apreciata. Inca de la clasele mici, copiii pot studia limba lui Moliere. La librariadelfin.ro puteti achiztiona manuale si carti pentru limba franceza.

Sa luam ca exemplu manualul de limba franceza clasa 3. Aceste manuale sunt realizate pe baza programei scolare, si avizate de Ministerul Educatiei. Manualele de limba franceza clasa a 3 a contin toate temele necesare pentru nivelul si varsta elevilor de clasa a 3-a si sunt structurate in asa fel incat sa usureze invatarea, avand imagini si exercitii foarte atractive.

O parte dintre manualele disponibile pe site contin si editie digitala si le puteti achizitiona la preturi foarte accesibil. Manualele de limba franceza clasa 3 ajuta elevii sa-si dezvolte capacitatea de exprimare orala si cea de receptare a mesajului scris, crescand astfel interesul pentru studiul limbii franceze.

Pana la sfarsitul clasei a 3-a, temele propuse ofera elevilor posibilitatea de a recunoaste sunete specifice limbii franceze, si de a distinge cuvinte si sintagme in fluxul verbal. Ei invata sa articuleze sunete, sa citeasca corect un text scurt, sa participe la dialoguri simple, sa scrie cuvinte, sintagme, propozitii, etc. 

Mai jos puteti vedea o parte dintre manualele de franceza clasa a 3 a disponibile pe site-ul librariadelfin.ro:

  • Jojo Methode de francais 3. 1 Manual de Comunicare in limba moderna 1, Limba Franceza clasa a III-a, partea I + partea a II-a (contine ed. digitala) – Autor: M.A. Apicella, H. Challier, Mariana Visan, Raisa Elena Vlad;
  • Plus on est de fous, plus on rit – jocuri didactice in limba franceza – Autor: Micaela Gulea, Andreea Negulescu, Cécile Tourbatez;
  • Manual pentru Limba franceza clasa a III-a L1 ( Bon depart 1) – Autor: Dan Ion Nasta.

Limba franceza este considerata limba romantica prin excelenta. Asa ca frumusetea acestei limbi ii va face pe cei mici mult mai sensibili si mai inclinati catre frumos. Limba franceza nu este doar un limbaj, ci are in spate o intreaga istorie fascinanta si un univers artistic mai bogat decat al multor altor civilizatii. In plus, si parintii pasionati ar putea invata franceza impreuna cu cel mic. Daca sunteti pasionati de vinuri, bucatarie isofisticata, moda, ciclism sau branza, stiti deja ce urmeaza sa va spunem. Da, ati inteles: Franta a concurat intotdeauna pentru suprematie in toate aceste sectoare. 

Romantismul limbii franceze nu se opreste la sunetul cuvintelor: studierea limbii franceze va deveni o placere daca sunt folosite si metode alternative, precum filme, desene animate si muzica! Intr-adevar, Franta este casa pentru actori si cantareti cu adevarat magnetici si fascinanti. Asaca incurajati-va copilul, dar si pe dvs. Sa invatati aceasta limba minunata…Vive la France!

august 16th, 2019 by