Care sunt avantajele de care se bucura copilul tau cand frecventeaza o scoala finlandeza?

Educatia este unul dintre cele mai importante elemente la care parintii trebuie sa se gandeasca atunci cand vine vorba despre copiii lor, pentru a le oferi acestora posibilitatea de a se dezvolta frumos din punct de vedere mental si fizic.

Mamele si tatii trebuie sa stie ca micutii care frecventeaza o scoala finlandeza, in detrimentul unei institutii publice de invatamant se bucura de foarte multe avantaje, atat pe termen scurt, cat si pe termen lung. Principalele beneficii de care au parte elevii sunt mentionate in randurile de mai jos, pentru a usura alegerea parintilor! 

Un mediu foarte placut 

Pentru inceput, important de mentionat este faptul ca micutii care urmeaza o scoala privata au posibilitatea de a se bucura de un mediu foarte placut, creat cu mare grija pentru ei. Este vorba despre un mediu in care, pe langa materiile obligatorii de la scoala, au posibilitatea de a invata si ce este incluziunea sociala, cum sa accepte persoane de alte rase sau care au alte inclinari religioase decat cele pe care le au ei. Educatia nu se limiteaza niciodata la a studia matematica sau biologia: ea trebuie sa se extinda dincolo de programa scolara, iar pe acest lucru pun accentul dascalii de la o institutie privata de invatamant. 

Dascali foarte bine pregatiti la scoala finlandeza

Un alt avantaj pe care parintii trebuie sa il ia in considerare cand vine vorba despre scoala finlandeza este ca aici, elevii au parte de profesori extrem de bine pregatiti. Majoritatea au studiat la universitati de prestigiu din Europa sau de pe alte continente, din dorinta de a oferi celor mici o experienta educationala interesanta si interactiva. Dascalii dispun de metode de predare interesante, care au rolul de a-i atrage pe copii si de a le insufla dragostea pentru a invata cat mai multe lucruri. 

O gama variata de evenimente si activitati 

Pe lista beneficiilor de care se mai bucura elevii la o institutie de invatamant privata se numara si faptul ca au acces la o gama variata de evenimente, in cadrul carora isi pot dezvolta aptitudinile personale sau in cadrul carora pot petrece mai mult timp cu prietenii sau cu parintii lor. De exemplu, pentru copii sunt organizate in timpul anului scolar urmatoarele evenimente: Garden meeting, Halloween Party, Autumn Fair, Bunny auction, Fun with dads sau Children’s Day.

Dezvoltarea talentelor personale

Nu in ultimul rand, profesorii de la scoala cu programa finlandeza urmaresc intotdeauna sa ii ajute pe cei mici sa isi dezvolte talentele personale, ii incurajeaza si le arata metode prin care isi pot descoperi pasiunile. Este important ca cei mici sa simta ca au parte de sprijin, astfel incat sa se poata exprima liber si, in acelasi timp sa afle care sunt lucrurile care le sunt pe plac. 

Nu in ultimul rand, elevii au posibilitatea de a invata nu una, ci mai multe limbi de circulatie internationala. Avand in vedere ca in prezent, majoritatea locurilor de munca se obtin mult mai usor de catre tinerii care cunosc limbi straine, micutii trebuie sa se pregateasca pentru acest lucru din timp!  

februarie 28th, 2020 by