Tips&tricks: care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le stii despre hidroizolatii?

Hidroizolatiile reprezinta lucrari de consolidare a fundatiilor si au rolul de a proteja structurile de infiltratiile de apa. Cei care lucreaza in domeniul constructiilor trebuie sa fie extrem de atenti atunci cand se ocupa de realizarea hidroizolatiilor, pentru ca rezultatele pe care le obtin sa fie unele de calitate. De exemplu, atunci cand o hidroizolatie piscina nu este realizata corect, spatiul de relaxare va ceda destul de repede, iar lucrarile necesare pentru reparatii vor fi destul de costisitoare si dificile.

In acest articol sunt prezentate rand pe rand cele mai importante aspecte, de care constructorii trebuie sa tina cont atunci cand se ocupa de izolarea piscinelor, pentru ca toti clientii sa fie multumiti!

Ce este o hidroizolatie piscina?

Pentru inceput, important de mentionat este faptul ca hidroizolatiile pentru piscine reprezinta sisteme prin care se previne patrunderea apei din exterior. Asta inseamna ca cei ce se ocupa de construirea piscinelor trebuie sa aiba in vedere utilizarea unor sisteme care sa aiba capacitatea de a preveni patrunderea apei in interior, dar si capacitatea de rezolva eficient problema presiunii hidrostatice. Mai mult, nivelul de impermeabilizare trebuie sa fie unul cat mai ridicat, pentru ca peretii sa poata face fata presiunii infiltratiilor.

Care sunt principalele materiale din care pot fi realizate hidroizolatiile?

Consumatorii au astazi la dispozitie o gama variata de produse atunci cand vine vorba despre izolarea piscinelor, motiv pentru care trebuie sa stie cel putin cateva elemente despre fiecare solutie in parte:

  • izolatii lichide – sunt extrem de populare cand vine vorba despre hidroizolatiile piscinelor, intrucat sunt usor de montat si, in acelasi timp se asaza foarte bine datorita faptului ca sunt in forma lichida la inceput. Este important, insa ca astfel de lucrari sa fie realizate cu atentie, pentru ca toate zonele din interiorul piscinelor sa fie acoperite perfect;
  • izolatii din PVC – eficiente si durabile, hidroizolatiile din PVC sunt folosite de foarte multi ani, iar rezultatele obtinute cu ajutorul lor sunt unele excelente;
  • izolatii din cauciuc acrilic – cu o rezistenta sporita impotriva razelor UV, dar si impotriva infiltratiilor de apa, astfel de lucrari sunt usor de realizat: in doar cateva ore, totul este gata;
  • izolatii cu membrana bituminoasa – asemanatoare cu un covor negru, membrana bituminoasa este disponibila sub forma de role cu diferite lungimi si latimi. Ea se aplica numai printr-o tehnica speciala, la cald si asigura piscinelor o hidroizolatie perfecta.

Cine poate realiza hidroizolatii de calitate?

Chiar daca pentru multi oameni, realizarea hidroizolatiilor poate parea un proces relativ simplu, indicat este ca astfel de lucrari sa fie lasate pe mana unor specialisti in domeniu, care dispun atat de cunostintele optime in acest sens, cat si de ustensilele potrivite. De exemplu, expertii se pot ocupa de izolarea unei piscine in doar cateva ore, indiferent de dimensiunile acesteia.

In cat timp se usuca hidroizolatiile?

Raspunsul la aceasta intrebare variaza, in functie de materialele alese. Recomandat este, insa ca aceste hidroizolatii sa fie lasate la uscat cel putin cateva zile, inainte ca lucrarile sa continue. Astfel, beneficiarii au garantia ca materialele pe care le-au folosit au avut suficient timp pentru a se aseza si pentru a se plia pe spatiile pe care au fost montate.

Hidroizolatii-Terase.ropune la dispozitia celor interesati atat materiale de calitate, cat si echipe de specialisti, care se pot ocupa de montarea materialelor hidroizolante in cele mai bune conditii. Produsele de top pot fi studiate online, inainte de a fi comandate!

martie 12th, 2021 by