Reguli de baza in amenajarea unui living

mobila-living

Livingul este centrul casei noastre si locul pe care il dorim sa fie mereu confortabil si placut. Este spatiul cel mai populat al casei, unde povestile cu prietenii, jocurile de societate, intalnirile cu familia la masa festiva au loc in ambientul acestei camere. 

Este important atunci cand realizam planul de amenajare a unui living sa tinem cont ca el sa corespunda nevoii de socializare si nevoii estetice. Indiferent de marimea pe care o are livingul, daca este bine iluminat, aerisit, cu mobila aleasa corect, cu lucruri aranjate in mod corespunzator, cu o textura a lucrurilor bine aleasa, el iti va asigura starea de bine a familiei tale si a invitatilor tai.

Cum incepi amenajarea unui living?

Inainte de a te apuca de munca fizica, pune la cale un proiect de amenajare organizat si bine planificat. Gandeste-te ce asteptari ai de la acest loc si cum vrei sa transformi acest spatiu.

Sunt cateva aspecte esentiale de care trebuie sa ti cont cand iti doresti sa amenajezi un living:

  • Spatiul trebuie sa fie unul primitor si cald
  • Culorile deschise iti vor crea un confort psihic, iar din punct de vedere cromatic iti vor da o stare de bine in combinatie cu mobilierul camerei
  • Aceasta camera trebuie sa se transforme in spatiul tau de refugiu, unde dupa o zi lunga si obositoare poti sa te reincarci de energie.

Apreciaza spatiul din living

Spatiul din living trebuie evaluat corect si folosit corespunzator inca de la inceput. Daca iti place sa citesti, iar acest lucru te relaxeaza, instalarea unor fotolii piele comode iti va face si mai placuta aceasta activitate. Servirea mesei si primirea invitatilor la masa, presupune aranjarea unei mese rotunde pentru a sustine sentimentul de egalitate sau aranjarea unei mese extensibile cu scaune fata in fata pentru un dialog perfect.

Alege culori si texturi in functie de stilul care iti place

Amenajarea trebuie facuta cu grija, sa se evite culorile obositoare si decorul prea incarcat. Poti sa te bucuri de odihna pe canapea sau de conversatiile lungi cu prietenii in cromatica unor culori neutre si linii curate sau a unor culori tari cu detalii moderne.

Gasirea stilului potrivit pentru amenajarea sufrageriei

In functie de gusturi, acesta va fi amenajat fie modern, clasic, retro sau minimalist. Aceste stiluri se potrivesc pentru orice forma de living, fie el rotund sau dreptunghiular, mare sau mic.

Alegerea mobilierului pentru living

Mobila din sufragerie este aleasa in functie de stilul si spatiul camerei. Daca livingul este de dimensiuni mari, se recomanda instalarea a doua canapele fata in fata, a unei mese rotunde sau ovale cu scaune sau a unui birou cu fotolii piele.
Pentru un living cu spatiul mic poti apela la un specialist care sa faca mobila din sufragerie pe comanda pentru a folosi eficient fiecare loc. O mobila living moderna cu linii simple si fara elemente care incarca vizual, aranjata intr-o camera cu nuante deschise, va da senzatia unui spatiu mare si luminos.

Atunci cand iti doresti sa faci alegerile potrivite pentru amenajare, tine cont ca fiecare spatiu are un rol important, iar timpul petrecut in acel loc sa fie pe deplin satisfacator.

iulie 6th, 2020 by