Idei de finisaje exterioare moderne si elegante

     Prima impresie asupra unei locuinte este data de aspectul exterior, de finisajele facute acesteia.  Cand vine vorba de construirea unei case noi sau renovarea locuintei celei vechi, trebuie sa va hotarati asupra finisajelor exterioare, care sa se potriveasca cat mai bine gusturilor pe care le aveti si in acelasi timp tot decorul sa fie unul armonios.

Finisarea peretilor

     Vopseaua lavabila poate fi o alegere potrivita pentru peretii exteriori. Pe langa faptul ca puteti alege culoarea pe care v-o doriti, ea este rezistenta impotriva mucegaiului, a schimbărilor mari de temperatura (inghet- dezghet) si impotriva razelor ultraviolete. Se aplica usor si rapid, beneficiind si de o curatare usoara a peretilor exteriori.

Alegerea culorilor pentru tencuiala

     Poate fi o alegere destul de dificila alegerea culorii exterioare, deoarece trebuie sa tineti cont de unele aspecte: designul casei, preferintele pe care le aveti, zona in care este construita locuinta, rezistenta culorii impotriva vremii neprielnice,  a decolorarii si a murdariei.  Puteti sa va orientati in alegeri dupa unele caracteristici ale culorilor:

  • Nuantele deschise creaza iluzia de spatiu mai mare, in timp ce nuantele inchise micsoreaza vizual locul.
  • Culorile deschise scot mai tare in evidenta petele si urmele de praf ,  fiind un dezavantaj.
  • Daca optati pentru culori stridente, e indicat sa nu alegeti sa combinati prea multe intre ele.
  • Nuantele intense, in timp,  se pot decolora si pot pune in pericol termoizolatia (deoarece absorb caldura).

Alegerea glafurilor exterioare

      Daca sunteti proprietarul care oferiti atentie si detaliilor mai mici, atunci trebuie sa luati in calcul si modelele de glafuri exterioare. Se recomanda folosirea glafurilor pentru a creste rezistenta la termopane si pentru a le oferi o protectie sporita. Daca ati ales geamuri termopan pentru locuinta, indreptati-va atentia spre modelul de glafuri exterioare rezistente si durabile, pentru a avea parte de o eficienta termica mai buna si in acelasi timp ele sa fie rezistente impotriva razelor solare. Aceste glafuri exterioare vin in completarea designului, iar impreuna cu modelul de geamuri termopan va puteti bucura de toate beneficiile aduse unei locuinte.

Alegerea modelului de geamuri termopan

     Unul dintre cele mai populare produse de pe piata este modelul de termopane. Puteti alege rame pentru geamuri termopan in functie de sentimentul pe care doriti sa-l creati la prima vedere asupra locuintei:

     Puteti alege termopane si in culori mai indraznete ( rosu, albastru, turcoaz, violet etc.), dar acest lucru tine de personalitatea pe care o aveti.

Decorarea soclului cu piatra

     Partea de jos a unei case nu trebuie neglijata, soclul fiind important in aspectul unei locuinte. Piatra naturala pune în evidenta designul exterior, iar pe langa  rolul ei estetic, are rolul de a proteja locuinta de umiditate, inghet si caldura.

      Pentru amenajarea interiorului acordam o atentie speciala, dar pentru a avea parte de o casa cu adevarat frumoasa, practica si ingrijita, finisajele exterioare trebuie tratate cu aceeasi seriozitate.

ianuarie 14th, 2021 by