Cum sa construiesti o masuta de cafea din marmura pentru un living rafinat si elegant?

O masa de cafea este piesa centrala in designul livingului tau. In acest context, daca centrul de interes al incaperii nu se potriveste cu celelalte elemente din cadru, acest aspect va limita semnificativ caracterul modern al casei tale.

Daca masuta de cafea din sufrageria ta nu reuseste sa completeze favorabil imaginea de ansamblu, atunci este necesara schimbarea ei.

De ce o masuta de cafea din marmura este varianta potrivita pentru tine

Acest material are un aspect rafinat si elegant. El si-a castigat popularitatea in utlimii ani prin faptul ca piesele de mobilier realizate din marmura reusesc sa completeze favorabil aerul modern al unei locuinte. Totodata, un lucru mai putin cunoscut despre proprietatile sale este ca nu permite dezvoltarea bacteriilor pe suprafata sa, asa cum se intampla in cazul materialelor sintetice. De asemenea, marmura este eco friendly. Iar daca esti o persoana interesata de impactul asupra mediului inconjurator, atunci aceasta optiune este cea potrivita pentru tine.

Uneltele necesare construirii unei masute de cafea din marmura?

Procedeul de realizare al proiectului presupune utilizarea urmatoarelor unelte:

  • Discuri diamantate;
  • Placi de marmura;
  • Adeziv pentru marmura;
  • Burghiu;
  • Masina de taiat;
  • Suruburi speciale pentru marmura.

Etape de construire a unei masute de cafea din marmura

Primul pas este sa amplasezi pe jos o placa de marmura care va servi drept baza pentru masa de cafea. Apoi, vei lua alte 4 placi si vei le vei lipi intre ele, folosind adezivul. Alipeste o alta latura pe partea superioara a cutiei. Initial, vei obtine un obiect de forma unei cutii. Daca primul rezultat al activitatii tale este acesta, inseamna ca te-ai descurcat bine pana aici. Asadar, continua cu incredere.

In continuare, foloseste masina de taiat echipata cu discul diamantat, pentru a realiza un model pe suprafata fiecarei laturi. Ai grija cand lucrezi cu acest instrument, deoarece el are o capacitate de taiere foarte mare.

O alta varianta este urmatoarea. Poti sa tai din fiecare placa de marmura cate 4 bucati in forme dreptunghiulare, de dimensiuni egale. Apoi vei lua cele 4 portiuni si le vei lipi intre ele prin folosirea burgiului si a suruburilor. Pentru a inchide partea inferioara a piciorului obtinut, taie o portiune de dimeniuni mici, astfel incat sa obtii un patratel si il lipesti in partea de jos. Continua cu acest proces pana obtii cele 4 picioare. Apoi ia alte placi de marmura. Pe doua dintre ele le vei lasa asa cum sunt. In rest, vei fi nevoit sa tai din alte 4 portiuni pe care le vei lipi intre cele doua placi ca sa obtii structura superioara a masutei de cafea. La final, foloseste burghiul si suruburile speciale pentru pentru montarea propriu-zisa a masutei de cafea.

Asadar, marmura este un material foarte rafinat, iar incadrat in anumite piese de mobilier poate sa completeze aerul modern al locuintei tale.

ianuarie 5th, 2022 by