Cum achizitionezi si cum folosesti un aparat de spalat cu presiune?

Daca locuiesti la casa, responsabilitatea pe care o ai este ceva mai mare. Trebuie sa te asiguri ca toate plantele din curte sunt sanatoase, sa protejezi spatiul exterior de diversi daunatori si sa mentii totul curat.

Nu este atat de simplu sa pastrezi curatenia intr-o curte, insa. Elementele decorative ale casei, pavajele sau gardul nu pot fi curatate cu o laveta umeda, asa cum se intampla in cazul pieselor de mobilier.

Din fericire, exista solutii care iti permit sa cureti totul cu precizie, iar una dintre ele este aparatul cu presiune.

Ce este si cum functioneaza aparatul de spalat cu presiune?

Este un dispozitiv care se foloseste de pompe speciale pentru a stropi cu o presiune mult mai mare decat ar face-o un furtun normal. Presiunea este atat de mare, incat cu o buna directionare pot fi indepartate toate murdariile din curte: namol, praf sau chiar pete de vopsea.

Exista o multime de variante de aparate de spalat cu presiune, iar cei de la Travandi comercializeaza o varietate mare de modele, produse de branduri de renume.

Inainte de a alege un astfel de apart insa, trebuie sa te gandesti la ce il vei folosi. Il poti folosi pentru a spala masina sau bicicleta, il poti utiliza pentru curatarea mobilierului de gradina, pentru spalarea ferestrelor exterioare sau chiar pentru spalarea peretilor decorativi.

Cum achizitionezi un aparat de spalat cu presiune?

Daca stii pentru ce urmeaza sa il folosesti, trebuie sa tii cont de urmatoarele criterii pentru a te asigura ca aparatul este perfect:

1. Presiunea pe care o are jetul de apa. Aceasta influenteaza foarte mult pretul aparatului. Cele mai comune aparate de spalat cu presiune au o presiune de 125-150 de bari.

2. Debitul de apa. Desi nu pare, un debit mare de apa duce la economii financiare, deoarece curata mai repede si mai bine suprafetele;

3. Puterea consumata. Daca ai nevoie de un jet de apa foarte puternic, pe care sa il folosesti pe o perioada mai indelungata, estee bine sa optezi pentru un aparat puternic. In general, ai de ales intre motoare cu un consum de 1000-1500W, insa exista si variante cu puteri de peste 1500W.

4. Modul in care se alimenteaza. Exista aparate de spalat cu presiune care au motoare pe benzina, aparate cu motoare electrice si aparate cu acumulator. Cele cu benzina sunt ideale in zonele unde accesul la alimentarea cu electricitate este restrictionat. Cele mai populare sunt modelele cu motor alimentat de la priza, deoarece sunt silentioase si destul de ieftine. Desi cele cu acumulator par foarte atractive, pot fi foarte costisitoare si nu asigura performanta celor cu fir.

De asemenea, la achizitia unui astfel de dispozitiv trebuie sa mai tii cont de lungimea furtunului, de lungimea cablului de alimentare, de nivelul de zgomot, de posibilitatea de a curata cu detergent sau de reglarea nivelului de presiune.

Ceea ce este cert, este faptul ca un aparat de spalat cu presiune este extrem de util in orice gospodarie, iar cei de la Travandi recomanda o multime de modele interesante.

mai 6th, 2020 by