Ce caracteristici ar trebui să aibă lustra perfectă dintr-un magazin lustre?

magazin lustre

Nu este ușoară găsirea lustrei perfecte pentru fiecare spațiu indiferent de tipul de magazin lustre, dar acest ghid rapid și ușor poate ajuta în procesul de căutare. Lustrele au patru caracteristici principale de care trebuie să se țina întotdeauna cont atunci când se va alege una pentru casă sau biroul personal.

1.      sunt folosite pentru a ilumina un spațiu;

2.      lustra este un obiect fizic care are diferite forme, dimensiuni și culori, și este conceput din diferite materiale;

3.      locul sau modalitatea de utilizare a lustrei diferă în funcție de modelul achiziționat; 

4.    lumina emitentă – intensitate, culoare, temperatură, lumină directă sau indirectă, difuză sau dirijată, etc. Toate aceste caracteristici fac dificilă alegerea unei lustre, deoarece există multe varietăți.  

Amplasarea corpurilor de iluminat din magazin lustre raportat la dimensiunile locațiilor

Aceasta ar trebui să fie proporțională cu dimensiunea spațiului care se dorește iluminaț, iar pentru încăperile și holurile mici este recomandat să se utilizeze lustre încastrate, astfel acestea vor genera o senzație de spațiu. Pentru spații mai mari este indicat să se folosească lustre suspendate și lumini de accent care evidențiază un anumit element.

Lustre potrivite pentru iluminatul rezidențial

Pentru iluminatul rezidențial se recomandă una sau mai multe lustre suspendate de dimensiuni adecvate în funcție de sursa de emisie difuză ce pot fi găsite cu ușurință la orice magazin lustre. Iluminatul general poate fi direct sau indirect. Fie poate lovi direct pe planul de sol pentru a ilumina toate obiectele din partea inferioară a încăperii, fie poate fi îndreptat spre pereți. Aceasta include, de asemenea, iluminatul de tavan, care, răspândind lumina, iluminează intregul spațiu. Cea indirectă este recomandată pentru școli sau birouri deoarece nu generează strălucire și creează un mediu de confort vizual mai mare.  

Lumina generală nu creează trasee vizuale, ea umple spațiul într-un mod uniform. De asemenea, este utilă pentru activități generale și pentru a reduce luminanța relativă a mediului atunci când iluminatul local este utilizat într-o zonă de lucru.

Lustrele de perete ce se pot lua dintr-un magazin lustre sunt folosite pentru a crea atmosferă prin efecte de iluminare, datorită cărora designul lustrei în sine devine esențial. Utilizarea sa corectă în interior corespunde unui complement de iluminat, nu sursei principale de lumină, existând excepții precum restaurante, baruri sau locații în care este nevoie de o lumină slabă sau limitată. Din acest motiv este necesar că intensitatea luminii generale să fie controlabilă.

Uneori poate fi dificilă găsirea lustrei perfecte care să se potrivească designului, stilului, culorii și materialului elementelor interne însă la orice magazin lustre există personal care poate îndruma orice client spre alegerea potrivită. Pentru a evita aceste complicații, se pot cere detalii în magazin astfel încât să poți alege corpul de iluminat și iluminatul perfect pentru fiecare spațiu.

Găsirea lustrei perfecte pentru iluminatul propice al unei școli

De exemplu, în școli, pentru a asigura performanțe ridicate elevilor, este important să se țină cont de iluminatul zonelor de studiu atât acasă, cât și în sala de clasă. Pentru sala de clasa este necesar ca amplasarea birourilor să se facă în funcție de amplasarea ferestrelor, asta pentru a evita strălucirea sau ca lumina să ajungă direct pe suprafață de lucru. De asemenea, este important să se revizuiască locația tablei, deoarece poate provoca și strălucire, compromițând astfel vizibilitatea elevilor. Acest tip de informații clienții le vor primi când vor dori să achiziționeze produse dintr-un magazin lustre.

În clasă, lumina naturală este importantă, dar nu poate reprezenta baza pentru toate orele din zi, motiv pentru care trebuie folosită lumina artificială. Cu lumina naturală, este necesar să se țină cont și de folosirea jaluzelelor și a draperiilor care contracarează radiația solară directă. Pentru a manipula corect lumina artificială, sunt necesare diferite lustre și corpuri de iluminat care să ajute la distribuirea și iluminarea corectă a spațiilor. Pentru lustre, spoturile cu LED-uri sunt ideale, deoarece economisesc energie și reduc costurile, oferind în același timp diferite nuanțe de lumină. Acestea pot fi achiziționate atât dintr-un magazin lustre online, cât și în magazinele fizice.

În ceea ce privește corpurile de iluminat, idealul este ca acestea să fie ascunse de vederea directă, pe lângă completare, partea superioară a pereților poate fi vopsită într-o culoare deschisă deoarece aceasta ajută la reflectarea și mai multă a luminii. În mod similar, acestea ar trebui folosite pentru a ilumina zonele cele mai îndepărtate de ferestre și, astfel, să permită iluminarea uniformă în întreaga clasă.

Design inovator, materiale de cea mai înaltă calitate și combinații nesfârșite din care să alegeți, acestea sunt caracteristicile de baza pe care le veți găsi la produsele prezente într-un magazin lustre.

iunie 29th, 2022 by