3 lucruri pe care orice copil trebuie să le știe

lionrecycle.ro

A fi părinte este o activitate deloc ușoară. Pe lângă grija pe care trebuie să o oferi celui mic, există numeroase lucruri pe care acesta trebuie să le cunoască, mai devreme sau mai târziu. Din nefericire, mulți dintre ei nu ajung să le știe pe toate, ceea ce devine foarte vizibil în decursul timpului. Cu toate acestea, există modalități prin care părinții le pot afla și transmite celor mici, fără a depune un efort prea mare. Rămâi alături de noi și descoperă 3 lucruri pe care orice copil trebuie să le cunoască!

  1. Cum se colectează selectiv deșeurile

Chiar dacă mulți dintre adulții din România nu colectează selectiv și/sau reciclează deșeurile, acest lucru nu ar trebui să îi oprească pe cei mici din a-și dezvolta, încă din primii ani de viață, spiritul civic. Potrivit statisticilor, doar 5% dintre deșeurile din țara noastră ajung să fie colectate selectiv și reciclate, motiv pentru care restul de 95% dintre deșeuri ajung la diferite gropi de gunoi. La ora actuală, există numeroase centre de colectare, capabile să ofere inclusiv sume de bani pentru reziduurile aduse. Colectare carton, plastic, sticlă și lemn se numără printre elementele puse la dispoziție de acestea.

  • Grija pentru animalele din jurul nostru

Conform numeroaselor studii realizate la nivel internațional, copiii care au avut ocazia să crească alături de animale de companie sunt mult mai empatici și atenți la nevoile celor din jur. Din acest motiv, majoritatea psihologilor recomandă acest lucru. Nu doar că animalele de companie reușesc să îi înduioșeze pe cei mici, însă acestea știu și cum să se poarte cu ei, chiar dacă au doar câțiva ani de viață. Această legătură poate să dureze la nesfârșit, în măsura în care cățelușii sau pisicuțele se bucură de o viață îndelungată.

Potrivit statisticilor realizate la nivel municipal, rata de reciclare din țara noastră este mult sub media europeană. Acest rezultat este îngrijorător, mai ales că procentul așteptat de Uniunea Europeană din partea României ar trebui să atingă 50%. La îndeplinirea acestui obiectiv contribuie centrul de colectare și reciclare Lion Recycle din București, unde poți transporta toate deșeurile și reziduurile reciclabile. Obiectele și elementele din plastic, metal, sticlă, hârtie, carton și multe alte materiale pot fi reciclate, fără ca procesul să afecteze în vreun fel mediul înconjurător.

  • Fiecare zi este un prilej de cunoaștere și bucurie

Spre deosebire de părinți, copiii sunt mult mai optimiști și pozitivi. Nici nu e de mirare, întrucât soluțiile pe care ei le oferă la diverse probleme par parcă rupte din povești. Din acest motiv, ei trebuie să știe, în mod continuu, că fiecare zi este un prilej de cunoaștere și bucurie. Spre deosebire de adulți, aceștia nu sunt nevoiți să treacă prin diferite greutăți, copilăria fiind, de altfel, cea mai frumoasă perioadă pe care mulți dintre noi o apreciază.

Insuflarea unui copil a gândurilor că poate să facă orice, să reușească și chiar să vadă rezultatele așteptate se numără printre cele mai importante responsabilități a fiecărui părinte. Mai mult, aceștia trebuie să fie sprijiniți să își urmeze obiectivele, indiferent de cât de ciudate, diferite sau aparent imposibile pot părea. Toate aceste caracteristici au menirea să contribuie la drumul pe care cei mici îl vor avea în viață, alături de calitatea acestuia. Indiferent de cât de multe obstacole ar putea să identifice în drumul lui, el trebuie să fie orientat să caute soluții pretabile și să rezolve, cu zâmbetul pe buze, problemele care pot să își facă apariția.

Toate aceste lucruri, coroborate cu o educație exemplară, vor face din copilul tău un adult responsabil și gata să descopere lumea în care trăiește. Din acest motiv, putem spune că nu toate lucrurile se rezumă la noroc – ci, mai ales, la ceea ce face fiecare dintre noi, cu strategiile pe care le are la îndemână. Oferă-i celui mic tot ceea ce poți tu, în calitate de părinte exemplar!

octombrie 22nd, 2020 by