Preturi Mici la ANVELOPE ALL SEASON pe Vadrexim.ro !
Hiperpigmentarea este o afecțiune a pielii care determină formarea de pete întunecate pe piele. Este caracterizată de o creștere a producției de melanină, care are ca rezultat întunecarea celulelor pielii numite melanocite. Hiperpigmentarea poate apărea oriunde pe corp, dar cel mai frecvent apare pe față, gât și umeri.
Hiperpigmentarea poate fi cauzată de mai mulți factori, cum ar fi îmbătrânirea, sarcina și schimbările hormonale, leziuni solare sau expunerea la anumite medicamente. Acest articol va oferi o prezentare generală a hiperpigmentării feței și a momentului în care apare, astfel încât să puteți înțelege mai bine ce o provoacă și cum să o tratați eficient.
Există numeroase metode de tratare a hiperpigmentării pielii feței, inclusiv peelinguri chimice și tratamente cu laser. Peelingurile chimice sunt eficiente deoarece ajută la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii care pot contribui la decolorare și reduc producția de melanină prin creșterea ratei de reînnoire a celulelor în zonele în care a apărut decolorarea. Peelingurile chimice pot, de asemenea, să netezească liniile fine și ridurile, reducând în același timp dimensiunea porilor.
Tratamentele cu laser pot contribui, de asemenea, la reducerea producției de melanină prin distrugerea celulelor responsabile de producerea acestui pigment fără a afecta țesuturile sănătoase din apropiere, precum și prin eliminarea celulelor vechi responsabile de apariția în timp a petelor întunecate pe față.
Peelingul chimic presupune aplicarea pe față a unei soluții care conține un acid pentru a ajuta la îndepărtarea straturilor de celule moarte ale pielii. Acest tratament poate ajuta la reducerea aspectului petelor închise la culoare, al pistruilor și al petelor de vârstă prin eliminarea acestor zone întunecate de la suprafața pielii.
O altă metodă de tratare a hiperpigmentării pe față este prin microdermabraziune. Microdermabraziunea este folosită pentru a elimina celulele moarte ale pielii de pe față și poate fi folosită împreună cu peelingul chimic sau cu laserele pentru rezultate optime. Această procedură poate ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea liniilor fine, a ridurilor, a cicatricilor de acnee și a altor semne comune de îmbătrânire, atât pentru bărbați, cât și pentru femei!
Aveți la dispoziție mai multe tipuri diferite de peeling chimic, de la superficial la profund.
Peelingurile superficiale sunt cele mai frecvente. Acestea îndepărtează stratul superior al pielii și orice decolorare sau riduri fine care pot fi prezente. Aceste peelinguri sunt efectuate de obicei în cabinetul unui dermatolog și pot fi efectuate cât mai des, o dată pe săptămână, în funcție de cât de repede se regenerează celulele pielii dumneavoastră.
Peelingurile de profunzime medie îndepărtează mai mult decât straturile exterioare ale pielii. Aceste peelinguri se fac, de obicei, tot în cabinetul medicului și de obicei, au asociate perioade de recuperare mai lungi decât alte tipuri de peelinguri chimice.
Peelingurile chimice profunde sunt destinate celor care doresc să își schimbe complet aspectul prin proceduri cosmetice.Acesta se efectueaz într-o ședintă unică, iar rezultatele sunt spectaculoase, mai ales în cazul tratamentului ridurilor.Timpul de recuperare este mai îndelungat și necesită îngrijire până la vindecarea completă.
De reținut
Evitarea expunerii directe la razele soarelui si folosirea, indiferent de sezon a unei creme cu factor de protectie solară ridicată. După încheierea procesului de exfoliere, pacientul trebuie să folosească astfel de creme zilnic, altfel există riscul de aparitie a petelor pigmentare definitive (în urma unui asemenea tratament pielea fiind foarte sensibilă la acțiunea nocivă a radiațiilor solare).