5 Lucruri frumoase despre florile artificiale decorative

Florile decorative au devenit extrem de populare in ultima vreme cu toate ca sunt realizate din material artificial si nu natural.

Nimic nu se compara cu naturaletea, parfumul si prospetimea florilor reale, dar si forile artificiale au farmecul lor mai ales ca sunt extrem de practice si rezista atat de bine in timp.

Iata 5 motive pentru care ar trebui sa iei in considerare amenajarea locuintei cu flori decorative artificiale.

1. Sunt foarte rezistente

Florile artificiale au imensul avantaj al durabilitatii. Spre deosebire de florile naturale care ajung inevitabil la gunoi in cateva zile, florile decorative artificiale vor ramane la fel de frumoase, colorate si proaspete timp de 1 an intreg sau chiar mai mult.

Nu conteaza ce anotim este, nu conteaza cat de cald este in casa ori ca le asezi exact langa fereastra. Nu se vor degrada, ci isi vor pastra frumusetea neschimbatoare.

2. Sunt avantajoase din punct de vedere economic

Pentru ca nu trebuie sa inlocuiesti periodic florile naturale din vaza, florile artificiale se dovedesc a fi mult mai economice pentru buzunar.

In afara de asta, in prezent industria in domeniul florilor artificiale s-a dezvoltat atat de tare incat poti gasi cu usurinta o multime de modele si aranjamente foarte frumoase – in ghivece, in cosulete cu stiluri diferite, in vaze speciale, in borcane decorative sau suporturi sofisticate.

3. Florile decorative artificiale nu au nevoie de intretinere

Cand spunem asta ne referim in primul rand la faptul ca florile artificiale nu trebuie udate. Nu trebuie sa le verifici pamantul, sa le pui ingrasamant din cand in cand, sa le tai ramurile uscate sau sa le uzi permanent.

Toate aceste lucruri sunt valabile pentru florile naturale, insa cele mai frumoase flori artificiale sunt mult mai usor de intretinut.

Cu toate acestea, trebuie sa spunem ca la cateva luni este bine sa speli florile din plastic sau sa folosesti un pamatul pentru a indeparta praful si mizeria care tinde sa se depuna pe frunzele si petalele lor.

Pentru ca nu au nevoie de intretinere, nu trebuie sa mai apelezi la vecini sau prieteni care sa vina si sa-ti ude florile atunci cand pleci in concediu pentru 2 – 3 saptamani. La intoarcere, vei gasi aranjamentele florala din plastic in aceeasti stare perfecta.

4. Ideale pentru persoanele care sunt predispuse la alergii

Chiar daca florile naturale sunt atat de frumoase, parfumate si proaspete, ele pot fi daunatoare pentru cei care sunt predispusi la alergii.

De aceea, aranjamentele florale sunt ideale inclusiv pentru cabinetele medicale, pentru cabinetele stomatologice, pentru centrele veterinare (pentru ca si animalele pot fi predispuse la alergii), receptii etc.

Desigur, daca un membru al familie este alergic la polen de exemplu, florile decorative artificiale vor fi o solutie mult mai buna pentru amenajarea in locuinta.

5. Flori frumoase tot timpul anului

Florile naturale sunt deosebite si unice, dar ele rezista de obicei intr-o anumita perioada a anului. Asa de intampla de exemplu cu bujorii, cu magnolia inflorita, un portocal sau un lamai.

Din pacate, disponibilitatea acestor flori proaspete depinde de sezonalitate. Insa copiile fidele ale acestor flori – adica florile artificiale decorative vor fi in plina imagine frumoasa pe tot parcursul unui an. Indiferent de sezon, ele vor arata la fel de frumos.

In concluzie, chiar daca florile naturale proaspete si florile naturale de apartament sunt deosebite si intotdeauna vor arata minunat in orice casa, trebuie sa recunosti ca nu sunt la fel de practice precum cele artificiale.

Florile decorative artificiale reprezinta o alternativa mai practica, mai rezistanta pe termen lung, mai economica.

In plus, merita sa vezi noile aranjamente de flori colorate, inflorite, mix, asezate in diferite suporturi extrem de frumoase (cosulete din lemn, metale, fetru, galetuse, ghivece colorate cu mesaje simpatice etc).

august 13th, 2022 by