Tu știi cum să îți alegi anvelopele de iarna?

anvelope de iarna

Sezonul rece a început să-și intre în drepturi. Cu toate acestea, mulți șoferi nu au reușit să-și schimbe anvelopele de vară cu anvelope de iarna. În articolul următor vom vedea  cum recunoaștem anvelopele de iarnă și care sunt liderii de piață.

Cum recunoști anvelopele de iarna?

Anvelopele de iarna au în compuși de cauciuc care rămân moi la temperaturi joase și o sculptură extrem de canelată care asigură o performanță optimă in condiții de frig. Ele sunt recunoscute după marcajele speciale: un simbol M+S , sau un simbol cu 3 vârfuri de munte cu fulgi de zăpadă (3PMSF).

Anvelopele de iarna sunt o adevarată necesitate și inclusiv o obligație a șoferilor în sezonul rece. Cele mai importante argumente care ar trebui să te convingă să montezi anvelope de iarnă în sezonul rece sunt: prevederile legislative, siguranța la frânare, aderența oferită de anvelopele de iarnă în condiții de ger, polei și zapadă.

Anvelopele Michelin

Piața a crescut și există deja o concurență în ceea ce privește producătorii de anvelope. Conform statisticilor Michelin, este cel mai mare producător de anvelope de iarna cât și de vară. Brandul Michelin și-a început activitatea în Franța anului 1889 și produce cauciucuri până în ziua de azi. Acesta a căpătat rapid notorietate pe plan mondial datorită rezistenței, durabilității și calității pe care anvelopele lor au demonstrat-o odată cu trecerea timpului. Notorietatea acestor anvelope Michelin a fost dată de peste o sută de victorii în Formula 1 și de două ori Campioni Mondiali la categoria Constructorilor. Se pare că semnătura Michelin este o garanție a fiabilității, securității, îndrăznelii și, nu în ultimul rând , a respectului față de mediu.

Anvelopele Hankook- un alt lider al pieței

Producătorul de anvelope Hankook este unul dintre cei mai mari producători de anvelope din lume, fiind partenerul unor constructori auto premium, ca BMW, Audi și Mercedes. Tot Hankook introduce și modelul de anvelope care nu fac pană. Hankook și-a dorit să fie unul dintre promotorii industriei de anvelope, motiv pentru care a început să investească mult în cercetare și dezvoltare. În încercarea de a deveni un furnizor de nădejde pentru segmentul premium european, adică pentru BMW, Audi, Mercedes, Jaguar și alte nume grele, Hankook s-a gândit că o anvelopă care poate reduce zgomotul la rulare îmbunătățește considerabil confortul din mașină.

Desigur, raportul preţ calitate va fi ultimul cuvânt spus. Însă mulţi vor fi de acord că pe alocuri e mai raţional să procuri anvelope noi de la un producător mai puţin renumit, decât altele uzate în proporţii de 50% ale vreunui producător renumit. Este de dorit să găsiţi altele, cu o uzură de 20-30%, aşa cum Dvs veţi avea de utilizat ce mai rămâne.

Nu în ultimul rând, raportul calitate-preț este un lucru de care trebuie să țineți cont. Recomandat este să utilizați anvelope fabricate în anul curent.

octombrie 25th, 2018 by