Preturi Mici la ANVELOPE ALL SEASON pe Vadrexim.ro !
Sistemul de distribuție al mașinii tale este o componentă esențială pentru funcționarea motorului în parametri normali. Scopul concret al distribuției auto este umplerea constantă a cilindrilor cu amestec de carburant și aer după evacuarea gazelor arse. Tot sistemul este pus în funcțiune de o curea sau un lanț de distribuție care sincronizează, practic, toate componentele care lucrează la admisia și evacuarea gazelor din interiorul motorului. Pentru a înțelege mai bine cum funcționează sistemul de distribuție al mașinii, pentru a preveni orice defectare a acestuia, ți-am pregătit mai jos informații utile, pe care e bine să le reții.
Foarte multe dintre mașini sunt echipate cu un sistem de distribuție pe curea, care este mult mai silențios decât cel pe lanț, despre care vei afla mai târziu. Un kit de distribuție de acest tip este alcătuit din curea dințată de distribuție, role întinzătoare, role de ghidare și pompă de apă. Oricare dintre aceste componente sunt predispuse la defecțiuni, iar întârzierea înlocuirii acestora poate duce în scurt timp la avarierea serioasă a autoturismului. Un stil de condus agresiv sau alimentarea cu un combustibil de proastă calitate pot duce rapid la ruperea dinților lanțului sau a curelei de distribuție, la distrugerea rolelor de kit sau la deteriorarea pompei de apă, care, în final, pot pune mașina pe chituci. Aceste defecțiuni pot fi înregistrate chiar în timpul deplasării mașinii, situație în care autoturismul ar mai putea fi mutat de pe loc doar cu ajutorul unei platforme.
Pentru a evita o situație atât de nedorită, află din rândurile de mai jos care sunt semnele pe care distribuția mașinii ți le poate da care ar trebui să te pună pe gânduri și să te trimită cât mai curând la o diagnoză auto profesionistă.
Chiar dacă acesta nu este un semn propriu-zis care îți poate dicta să schimbi kitul de distribuție, e foarte important să știi că un număr prea mare de kilometri parcurși la volanul mașinii ar trebui să fie un motiv suficient să ajungi la un service. Mai exact, specialiștii recomandă verificarea și chiar înlocuirea distribuției autoturismului la fiecare 200.000 de kilometri. Totuși, totul depinde de tipul de distribuție pe care mașina ta o are.
Vestea bună este că poți verifica singur dacă există sau nu probleme la kitul de distribuție. Pompa de apă trebuie să fie înlocuită de îndată de aceasta începe să producă zgomote nefirești, când observi sub mașină scurgeri de antigel sau când rulmenții nu mai sunt stabili. De asemenea, poți decide că e momentul să comanzi un kit de distribuție nou atunci când semnele de uzură sunt vizibile cu ochiul liber.
Dacă autoturismul pe care îl conduci are o distribuție pe lanț, te poți considera un șofer norocos. Distribuția pe lanț rezistă fără intervenții până după 300.000 de kilometri, ba chiar unii conducători auto se pot regăsi în situația de a folosi mașina pe o distanță totală de 500.000 de kilometri, practic pentru întreaga viață a autoturismului, fără a trece prin service pentru probleme de distribuție. Totuși, e bine să știi că pot interveni probleme la acest capitol, caz în care vei fi nevoit să scoți din buzunar pentru reparații mult mai mulți bani decât ar fi fost cazul dacă aveai distribuția pe curea. Dacă vrei să eviți această situație, asigură-te că folosești doar produse profesionale pentru mașina ta, de la combustibil la uleiuri. Poți comanda online un kit de distribuție pentru orice model de mașină.