Cum stiu daca meseria de sofer de camion mi se potriveste?

Multi dintre cei care isi doresc un salariu mai mare decat minimul pe economie, aleg sa plece de langa familie si sa devina soferi de camion. Desi in carti sau pe alte site-uri nu se spune concret ce presupune acest job si care sunt consecintele de a fi departe de familie, multi merg, totusi, mai departe, din dorinta de a le oferi celor dragi o viata mai buna.

Insa, imediat dupa ce ai luat decizia de a deveni sofer de camion, apare intrebarea: “Cum stiu ca aceasta meserie este potrivita pentru mine?”. De fapt, afli pe parcursul timpului. Daca sunt persoane care iti spun “incearca si vei vedea” poate ca este mai bine sa renunti.

Ai nevoie de cineva care sa te indrume, sa iti ofere sfaturi si sa te intareasca, avand in vedere ca este posibil sa iti vezi familia doar cateva zile pe luna. Inainte de a deveni sofer de camion, mai bine ia in considerare aceste sfaturi:

  1. Vorbeste cu cineva care este sofer de camion de mult timp

Pentru unele persoane, a deveni sofer de camion sau de tir este o alegere facuta inca din copilarie, pe vremea cand tatal sau bunicul au imbratisat aceasta meserie. Este important ca atunci cand vrei sa imbratisezi meseria de sofer de camion sa te gandesti la doua aspecte: daca se potriveste personalitatii tale si daca se potriveste stilului tau de viata.

  1. Daca vrei sa ai succes si sa faci bani, ia in considerare faptul ca nu este un job usor

Ca sa devii sofer de camion iti trebuie rabdare, multa. Sa traversezi tari intregi, sa stai la cozi, sa te auto-disciplinezi astfel incat sa nu intri in depresie ca esti departe de familie si ca petreci zile intregi singur. Multi cred ca viata soferilor de camion este usoara, ca isi creeaza confortul de care au nevoie, cumparandu-si incalzitoare de scaune, cafetiere sau alte accesorii de confort, insa nu stiu ca aceasta meserie nu este potrivita celor care nu au un caracter solid.

  1. Rutina vs. provocari

Daca esti o persoana careia ii place monotonia, job-ul de sofer de camion sau de tir nu ti se potriveste. De cele mai multe ori, aceasta meserie are multe provocari: de la trezitul de dimineata, la atentia sporita sau diverse defectiuni ce impun reparatii facute chiar de tine. Insa este si o parte pozitiva: vezi locuri noi, intalnesti oameni si incepi sa vezi viata cu alti ochi, desi ti-ai dori ca si cei dragi sa iti fie alaturi.

  1. Conduci mult si ajungi sa vezi chiar si 3 tari intr-o zi

Pentru cei mai multi, nu este deloc comun sa traverseze 3 tari intr-o zi, sa intalneasca zeci sau sute de persoane sau sa treaca de la o temperatura extrema la alta. Ajungi sa te bucuri ca un copil de rasaritul sau apusul soarelui si sa iti aduci aminte sa te bucuri mai mult de lucrurile simple.

  1. Esti mereu pe cont propriu

Cand esti in cursa, esti pe cont propriu. Cu alte cuvinte, desigur ca poti suna pe oricine pentru a sta de vorba, insa nu este nimeni fizic atunci cand ai o pana sau o defectiune, cand dormi in mijlocul pustietatii sau ai nevoie de o strangere de mana si o incurajare.

  1. Daca iubesti aventura si nu vrei sa ai un sef, atunci devino sofer de camion!

Aceasta meserie vine si cu avantajele sale: nu ai niciun sef care sa iti sufle in ceafa si te bucuri de liniste. Poti sa iti faci planuri fara sa fii intrerupt, sa te cunosti mai bine si sa reflectezi asupra deciziilor tale.

Mai sunt si alte intrebari sau sfaturi de care ai avea nevoie sa iei decizia daca sa devii sau nu sofer de camion sau de tir. Insa nu le vei afla din carti, ci doar de la oameni care fac aceasta meserie de prea multi ani.

octombrie 11th, 2018 by