Ce avantaje iti ofera un amanet?

Cuvantul amanet este, de cele mai multe ori, perceput cu o usoara teama de marea majoritate a oamenilor. Chiar daca la noi aceste magazine sunt asociate cu afaceri mai putin curate sau cei care isi amaneteaza lucrurile sunt stigmatizati, imaginea caselor de amanet este diferita in occident. Mai exact, astfel de magazine sunt privite ca o solutie de urgenta, absolut normala, de a face rost rapid de bani intr-un mod absolut legal.

Vorbim practic despre un imprumut acordat in baza unei garantii constand intr-un obiect pe care il pui gaj, dupa ce acesta este evaluat. Acest tip de imprumut aduce cu el anumite avantaje. Iata cateva dintre ele.

    • Casele de amanet sunt cea mai usoara solutie de a obtine bani imprumut. Pur si simplu trebuie sa veniti cu ceva cu care sa garantati imprumutul si sa completati unele documente. Magazinul de amanet va va da apoi o chitanta care cuprinde termenii imprumutului.
    • Un alt mare avantaj al acestui tip de imprumut este ca nu depinde de alte credite pe care le detii. Acesta este un tip de imprumut intern care nu depinde de istoricul dvs. de credit. Imprumutul este asigurat complet de garantia pe care o oferiti magazinului de amanet. Prin urmare, creditorul nu este cu adevarat preocupat daca iti vei putea sau nu onora imprumutul, asa cum se intampla cand soliciti un credit la o banca.  Daca nu iti vei putea acoperi imprumutul, amanetul va pastra obiectul pe care l-ai lasat gaj, urmand ca ulterior sa il vanda pentru a-si recupera banii.
    • Un alt avantaj de care beneficiezi apeland la un amanet este acela ca vei primi imprumutul imediat. Nu trebuie sa astepti pana primesti bani sau sa fie aprobate diverse documente. O casa de amanet iti va oferi pur si simplu banii de care ai nevoie imediat, in timp ce te afli in magazin.
    • Daca nu vei fi capabil sa returnezi imprumutul, iar amanetul iti va vinde obiectul lasat gaj, nu vei fi afectat in nici un fel in ceea ce priveste viitoarele credite solicitate unei banci. Practic, nu va fi raportat nimic la birourile de credit.
    • Cand vine vorba de vanzarea de aur, un amanet este cea mai buna alegere. Un amanet de aur va va oferi un pret foarte bun, pe loc, indiferent de forma bijuteriilor pe care le aduceti, poti prelungi contractul oricand doresti si poti adauga sau retrage obiecte fara sa achiti contractul, poti rambursa oricand doresti etc.10
octombrie 10th, 2018 by