Un trandafir criogenat, un cadou etern

Livrare Flori Moldova

Printre cele mai interesante variante atunci când vine vorba despre a oferi cuiva drag un cadou de neuitat se numără acele flori criogenate, ce pot fi găsite la diverse florării și pot reprezenta cel mai frumos mod de a oferi flori cuiva, în special pentru că acestea pot rezista perioade mari de timp, chiar toată viața. Așadar, dacă intenția ta este să impresionezi pe cineva și vrei să îi dăruiești ceva care îl va ajuta să își amintească de tine mereu, optează pentru aceste tipuri de flori.

Cum se criogeneaza florile?

Există mai multe metode prin care se pot obține aceste flori criogenate, însă majoritatea florăriilor care au decis să ofere spre vânzare astfel de produse, și-au achizionat aparaturi speciale. Însă, dacă investiția este prea mare, florile mai pot fi criogenate cu ajutorul glicerinei sau a altor substanțe cu ajutorul cărora este eliminată apa.

Ce înseamnă de fapt aceste flori criogenate și care sunt tipurile de flori care pot fi înghețate astfel încât să reziste pentru perioade foarte mari de timp?

Florile criogenate sunt de fapt înghețate, căci în acest fel li se poate oferi o rezistență mult mai mare. Iar procedura în sine presupune ca aceste flori să fie menținute la o temperatură de -55 de grade pentru o perioadă de aproximativ 20 de zile. Mai multe tipuri de flori pot fi înghețate, precum bujori, garoafe sau trandafiri, însă cele mai cunoscute flori utilizate în acest fel sunt trandafirii, în special pentru că aceștia sunt cele mai populare flori din întreaga lume.

Acești trandafiri criogenati sunt foarte rezistenți și de multe ori miresele aleg să îi folosească la crearea buchetului de mireasă, pentru că în acest fel se vor putea bucura de el întreagă viață. De asemenea, în cazul trandafirilor, uneori designerii florali aleg să îi coloreze în anumite nuanțe care le oferă acestora un aspect nenatural. Iar acest fapt poate fi un dezavantaj, căci majoritatea femeilor preferă să primească flori pentru naturalețea și prospețimea acestora.

Un alt dezavantaj al acestor flori înghețate este acela al prețului, căci o singură bucată din acești trandafiri roșii poate fi de până la 10 ori mai scumpă decât un trandafir obișnuit. Însă cu siguranță vei dori să oferi unei persoane dragi din viața ta un astfel de trandafir care să reziste în aceeași formă pentru totdeauna și fără să fie nevoie să îl tratezi sau să îl îngrijești.

Cu toții am încercat încă din copilărie să păstrăm într-o formă perfectă florile sau plantele, însă varianta în care acest lucru putea fi făcut era uscandu-le într-o carte. Acum însă, datorită tehnologiei și unei aparaturi potrivite, este posibilă păstrarea acestora într-o formă perfectă pentru perioade foarte mari de timp.

Cum trebuie păstrate florile criogenate?

Există anumite aspecte de care trebuie să ai grijă pentru a te putea bucura de aceste flori cât mai mult timp, iar printre acestea se numără:

•             Evitarea păstrării acestor flori în razele soarelui

•             Alegeți doar acele flori care sunt acoperite cu o cupola de sticlă, căci în acest fel praful sau umiditatea nu le va afecta

•             Nu atingeți florile criogenate, căci se pot deterioara ușor.

decembrie 17th, 2021 by