Sectorul fast food trebuie să țină pasul cu noile transformări globale

Nu există nicio îndoială că generația Z își schimbă obiceiurile de consum în toate domeniile. Mâncarea nu face nici ea excepție de la această realitate obiectivă. O generație care își bazează viața pe un consum conștient își modelează aprovizionarea cu alimente în conformitate cu principiile sale. 

Moda fast food nu va dispărea în anii ce vin. Se va adapta! 

Este de netăgăduit că obiceiurile de consum s-au schimbat foarte mult în ultimii doi ani. Tinerele generații, caracterizate printr-o conectivitate largă, printr-o conștientizare de sine și o poziționare puternică în societate, au forțat apariția unei oferte specifice de produse, în armonie cu valorile lor de viață.

Nici sectorul alimentar nu este diferit. Așa se face că și diversele tipuri de echipamente fast food trebuie să țină pasul cu noile trenduri. Dacă mai adăugăm și schimbările radicale aduse de pandemia de coronavirus, totul devine și mai incitant în acest domeniu.

Acum mai mult ca niciodată, odată cu începutul noului deceniu, consumul de alimente se va baza pe conștientizare și interconectivitate. Se vorbește deja de alimente moleculare, fapt ce îi sperie pe mulți din generațiile mai vechi.

În plus, pandemia a schimbat multe lucruri în comportamentul consumatorului. Relația cu diversele branduri, preferințele și noile forme de consum ce au apărut și probabil vor rămâne o vreme, dacă se dovedesc capabile a satisface această cerere din partea clienților are ca temelie adaptarea la schimbările foarte rapide pe care le trăim cu toții în acest început fulminant de eră a Vărsătorului..

Iată principalele tendințe pentru serviciile de tip fast-food ce ar trebui să ghideze această piață în 2021 și următorii ani. 

Livrarea 

Serviciul de livrare pentru alimente fast-food la domiciliu din ce în ce mai performant este o tendință care se observă deja de câțiva ani în lumea întreagă.

Cu toate acestea, în anul 2020, primul an pandemic, acest serviciu a explodat pe baza cererii crescânde determinate de rămânerea la domiciliu, de limitarea libertății de deplasare. Izolarea socială cauzată de coronavirus a determinat consumatorii tineri să recurgă la alte modalități de a obține preparatele fast food cu care erau obișnuiți.

La urma urmei, în cea mai mare parte a carantinei, implementată ca măsură pentru a preveni răspândirea virusului, mai multe restaurante fast food au fost forțate să închidă spațiile rezervate clienților, rezultând că livrarea la domiciliu a ajuns principalul canal de vânzare a produselor alimentare pe care le produceau.

În cadrul acestei tendințe, este interesant de remarcat faptul că multe lanțuri puternice au pariat pe propriul lor serviciu de livrare în locul terților.

Prin urmare, este de netăgăduit că livrarea la distanță rămâne una dintre tendințele principale pentru unitățile fast food chiar și în 2021. Reluarea activităților economice va fi lentă, deoarece ratele de imunizare sunt în creștere la fel de înceată și, prin urmare, antreprenorii care vor vrea să reziste pe piață au nevoie să investească puternic în acest domeniu. 

Rulotele fast food în pandemie 

Unitățile mobile de fast food nu reprezintă un format nou în HoReCa. Cu toate acestea, în contextul actual, când restaurantele sunt mai mult închise decât deschise, când numărul consumatorilor este limitat drastic la terase, când clienții obișnuiți acum evită ei înșiși locurile închise și aglomerația, căutarea unor rulote alimentare de către pofticioșii de alimente fast food a crescut și mai mult.

Mai nou, comenzile sunt plasate prin aplicații, consumatorul doar vine personal să își ia comanda (dacă este în măsură să se deplaseze și nu vrea să aștepte livrarea acasă). Acest format a fost adoptat pe scară largă în alte țări și, după cum s-a văzut, poate fi chiar o opțiune viabilă pentru a deschide o afacere cu mâncare rapidă în zonele care oferă aceste oportunități. Iar pentru asta e nevoie de dotări fast food flexibile, de productivitate mare, dar care să ocupe puțin loc în rulota respectivă. 

Arome noi ale preparatelor fast food 

Generația Z se caracterizează prin fluiditatea comportamentelor lor, prin dorința de a încerca mereu experiențe noi gustative. Pe această linie, oferta de alimente tipice regionale a avut succes și tinde să crească. Feluri de mâncare rapidă specifice diverselor zone îndepărtate ale lumii vor fi testate cu mult curaj de către tinerii de azi, dar și experimentele noi culinare. Antreprenorii HoReCa pot să se plieze și la noi pe acest trend.

Iar pentru a veni în fața clienților cu cele mai apetisante propuneri de alimente fast food, TC Romania Crown Cool are o ofertă imbatabilă de dotări specifice. Le găsești acum pe site-ul tcromania.com într-o paletă extrem de diversificată!

februarie 27th, 2021 by