Cum sa alegi si cum sa lucrezi cu un avocat drept penal Bucuresti?

avocat drept penal Bucuresti

Situatiile in care ai nevoie de un avocat nu sunt deloc placute, mai ales daca esti in criza de timp si trebuie sa faci aceasta alegere cat mai repede. Recomandat este sa colaborati cu un avocat drept penal Bucuresti tocmai pentru a evita situatiile in care ajungi in fata instantei.

In viata nu se petrece doar ceea ce tu iti propui, asa ca trebuie sa te adaptezi si sa faci alegerile potrivite. In fiecare oras gasim mai multi specialisti in drept penal, fiecare apreciat sau mai putin apreciat pentru implicarea sa in cazurile clientilor anteriori.

Avem nevoi diferite, deci cu siguranta nu gasim un singur avocat drept penal Bucuresti care sa ne multumeasca pe toti in aceeasi masura. Nu este important doar sa-l identificam pe specialist, ci si sa reusim sa colaboram cat mai eficient. Aici apare o noua discutie, o noua provocare de ambele parti. Rezultatul procesului este influentat intr-o maniera mare de modul in care reusim sa purtam discutiile despre caz cu avocatul care ne reprezinta.

Cum ii prezint unui avocat drept penal Bucuresti situatia in care ma aflu?

Pana sa alegi avocatul care urmeaza sa te reprezinte, esti singur in aceasta poveste. Dupa ce ai identificat un specialist cu care consideri ca o sa rezonezi trebuie sa-i explici acestuia situatia ta si cum te poate acesta ajuta.

Sunt cateva puncte tari spre care trebuie sa te concentrezi atunci cand porti discutii cu avocatul tau. Multe intrebari importante iti vor fi adresate de specialist, dar este bine sa le ai in vedere cu mult timp inainte. La fiecare discutie cu avocatul trebuie sa mergi cu ”temele facute”. Nu aveti timp de pierdut, trebuie sa fiti cat mai eficienti.

  • Care sunt principalele tale temeri?
  • Ce-ti doresti de la procesul in care esti implicat?
  • Cat timp esti dispus sa investesti in acest caz?
  • Esti de acord cu strategia pe care avocatul ti-o prezinta?

Avocatul nu poate obtine rezultatul pe care tu ti-l doresti daca nu este ajutat suficient de tine. Priviti intreaga poveste ca o colaborare in care ambele persoane implicate au aceleasi scopuri – un rezultat cat mai bun al procesului.

Cine ia ultima decizie: avocatul sau clientul?

Este complet adevarat ca avocatul este mult mai pregatit din punct de vedere legal pentru a-ti apara interesele, dar tu esti persoana care trebuie sa ia principalele decizii. Daca nu esti de acord cu strategia pusa la cale de catre avocat drept penal Bucuresti trebuie sa-i prezinti acest lucru si sa cautati un alt drum potrivit pentru tine.

Avocatul vine cu sugestii, te completeaza, te ajuta pentru ca este pregatit din punct de vedere al legislatiei in vigoare, dar nu poate decide in locul tau.

Ce pot face atunci cand sunt nemultumit de colaborarea cu un avocat din Bucuresti?

Niciodata nu este prea tarziu pentru a rupe o colaborare. Cu toate acestea, cel mai indicat ar fi sa nu alegeti avocatul pe ultima suta de metri. Cu cat purtati mai multe discutii cu un astfel de specialist, cu atat va cunoasteti mai bine si va puteti intelege asupra demersurilor importante din cadrul procesului.

La fel ca in cazul fiecarui alt serviciu pentru care platesti, nu trebuie sa pastrezi o colaborare a carei evolutie nu te avantajeaza.

februarie 28th, 2021 by