Butoni pentru barbati: Cum sa-i alegi si cum sa-i porti

butoni_1

Exista multe accesorii pe care le poti adauga la un costum. Un accesoriu, insa, care este de dimensiuni mici, aproape invizibil, lasa o impresie foarte buna atunci cand este purtat. Ne referim la butoni. Butonii sunt folositi pentru prinderea camasilor cu mansete.

Primii butoni au fost realizati pentru regele Ludovic al 14-lea, iar acestia erau confectionati din sticla si prinsi cu un lant. Apoi, butonii au inceput sa fie fabricati din aur si argint si decorati cu pietre pretioase.  In zilele noastre, procesul de fabricare al butonilor a devenit mult mai simplu si poti gasi butoni pentru toate buzunarele.

Foarte multi barbati aleg sa poarte camasi care au prindere cu nasturi, in detrimentul butonilor, crezand ca acest accesoriu se foloseste doar la ocazii speciale. In schimb, acest articol din garderoba masculina este potrivit in orice situatie, fie ca vorbim de o zi normala la birou, de o intalnire importanta sau de o petrecere.

Butonii se poarta, de regula, la camasi care au manseta dubla, insa, exista pe piata camasi care au prindere atat cu nasturi cat si cu posibilitatea prinderii mansetelor cu butoni. Acest accesoriu, prin diversitatea formelor, culorilor si a mecanismelor ofera o gama larga de variante din care poti alege, in functie de preferintele tale.

Cum alegi butonii

Atunci cand alegi butoni camasa, trebuie sa tii cont de cateva reguli. Acestia trebuie sa fie potriviti atat cu costumul, cat si cu celelalte accesorii. Butonii sunt impartiti in doua categorii: simetrici si asimetrici. Butonii simetrici, sunt mai practici si mai rezistenti, si de aceea sunt preferati de majoritatea barbatilor.

Butonii simetrici constau din doua jumatati egale care au acelasi model pe ambele parti. Modelele asimetrice au o parte frumos decorata, iar cealalta parte este elementul de prindere, care poate fi de diferite tipuri, fie ca vorbim de insurubare, prindere in forma de T, prindere cu lant etc. Inainte de te decide ce model sa cumperi, ar trebui sa iei in considerare evenimentul la care urmeaza sa mergi si ceea ce vei imbraca.

Butonii merg foarte bine la camasa cu mansete, cravata si un ac pentru cravata. Daca decizi sa porti o cravata in dungi, este foarte bine ca butonii sa aiba un model cu dungi sau ceva similar. De asemenea, butonii trebuie sa se potriveasca si cu bijuteriile pe care le porti.

Acestia ar trebui sa aiba un model similar in culori din aceeasi paleta si sa fie din material asemanator. Un alt aspect important, este varsta si statutul social. Barbatii tineri ar trebui sa ia in considerare modelele mai extravagante si mai luminoase. De asemenea, trebuie sa fie in concordanta cu ceasul, partile metalice ale servietei si catarama curelei.

Butonii potriviti cu stilul si culoarea hainelor

De exemplu, daca alegi sa porti butoni de culoare albastra, acestia se potrivesc foarte bine cu o pereche de blugi. Butonii sunt confectionati pentru diferite tipuri de vestimentatii si in diferite forme. Pentru o tinuta business, cei mai potriviti butoni sunt cei dreptunghiulari sau patrati cu un design minimalist si culori inchise.

Pentru evenimente speciale de tip nunta, designerii recomanda butonii rotunzi sau ovali. Mansetele camasii trebuie sa iasa neaparat din manecile sacoului, dar nu mai mult de 1,5 centimetri. Butonii dau o nota fina oricarui barbat adevarat care simte stilul si pune accent pe imaginea perfecta.

august 15th, 2020 by