Ai nevoie de ajutor pentru folosirea anumitor pensule de machiaj? Iata un ghid pentru incepatori!

pensule machiaj

In universul frumusetii, stii ca ai atins un anumit grad de experienta atunci cand dispui de o colectie completa de pensule machiaj pe care stii sa le folosesti corect. Dar nu toata lumea are un ghid personal pe baza caruia sa experimenteze. Cu atat de multe produse de beauty pe piata, cu diferite forme si dimensiuni, este greu de inteles care este intrebuintarea fiecareia.

Acestea fiind spuse, este destul de util sa ai mai multe pensule de machiaj in arsenalul propriu. Pana la urma, trebuie sa ai in vedere ca folosirea unei ustensile gresite iti poate ruina intregul machiaj. Asadar, daca alegi forma sau dimensiunea gresita, produsul nu va fi aplicat asa cum ti-ai dori.

Iata principalele pensule de machiaj de la Melkior.ro pe care ar trebui sa le ai in colectie si pe care ar trebui sa inveti sa le folosesti!

Pensula de pudra

Pensulele pentru pudra au perii lungi, pufosi si moi, pentru a distribui pulberea uniform pe fata ta. Structura acestei pensule nu permite folosirea produsului in exces, astfel ca machiajul va arata cat mai natural pe tenul tau. In functie de dimensiunea acesteia, te poti asigura ca ai o ustensila 2 in 1. Astfel, ea poate fi folosita si pentru aplicarea fardului de obraji sau pentru aplicarea bronzerului.

Pensule pentru contur

Pensulele pentru contur sau corectii au, de obicei, o forma inclinata. Perii moi si densi ai acestora asigura aplicarea unei cantitati concentrate de bronzer, fara a-l lasa sa cada. Forma pensulei ii permite acesteia sa se potrivească perfect sub pometi, pentru a contura cat mai eficient structura osoasa a fetei.

Pensula pentru fondul de ten

Exista cateva tipuri diferite de pensule pentru aplicarea fondului de ten. Cu toate acestea, modelul clasic este cel cu perii plati si foarte elastici, care faciliteaza aplicarea produsului. Aceste pensule de machiaj pot fi folosite cu foarte mare usurinta pentru a aplica fond de ten lichid sau anticearcan. Vei obtine o acoperire perfecta si un blending fara greseli.

Pensula evantai

Aceasta pensula cu forma distractiva are doua scopuri elementare: aplicarea iluminatorului si curatarea produselor tip pudra cazute pe obraji. Pensulele evantai au peri foarte usori, cu forma perfecta pentru aplicarea produselor capabile sa scoata in evidenta pometii si varful nasului. Ele pot fi, de asemenea, folosite pentru a indeparta excesul de pudra.

Pensule pentru machiajul ochilor

Exista, practic, doua tipuri de pensule pentru a-ti pune ochii in evidenta pe care vei dori sa le ai. In primul rand, ai nevoie de o pensula pufoasa, de dimensiune medie, pentru aplicarea fardului pe pleoapa si estomparea lui. Al doilea tip de pensula este mai mic si putin mai indreptat spre varf. Aceasta ajuta la aplicarea produselor pentru evidentierea coltului ochilor.

Pensula pentru buze

O pensula de buze subtire este foarte utila pentru aplicarea perfecta a rujului de buze, in special in cazul nuantelor intunecate. Prin aplicarea cu ajutorul pensulei, poti sa fii mult mai precisa in ceea ce priveste conturul si umplerea buzelor. O astfel de pensula iti permite sa-ti personalizezi culorile rujului, ceea ce ar fi mult mai greu de obtinut daca nu ai folosi acest instrument.

iulie 28th, 2020 by