GO AHEAD WITH YOUR BEST DREAM!, un nou proiect al Asociației GO-AHEAD

Descoperă GO AHEAD WITH YOUR BEST DREAM! – Un Proiect Inspirațional pentru Tineri

Acest proiect, implementat cu mândrie de Asociația GO-AHEAD în parteneriat cu Art for Change Foundation, și cu sprijinul financiar al Active Citizens Fund România (un program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014 – 2021), are ca obiectiv central îmbunătățirea imaginii și a perceperii publice a societății civile în rândul a cel puțin 50.000 de persoane, creșterea gradului de vizibilitate, înțelegere și recunoaștere a impactului pozitiv pe care activitățile de consiliere și dezvoltare personală, desfășurate de GO-AHEAD, îl au asupra vieților tinerilor și a comunităților.

GO AHEAD WITH YOUR BEST DREAM! este caravana schimbării care va ajunge în 35 de licee și 8 regiuni și astfel la peste 5005 elevi, profesori, părinți și reprezentanți ai sectorului public, privat și academic.

Principalele obiective ale proiectului includ:

  • Îmbunătățirea percepției publice și creșterea gradului de conștientizare cu privire la rolul societății civile, prin realizarea unui film cu și despre viața tinerilor din liceele tehnologice, dar și prin interacțiuni directe cu peste 5.005 elevi, profesori, directori, și reprezentanți ai sectorului academic, public și de afaceri, precum și prin campanii media.
  • Creșterea implicării cetățenilor în organizațiile societății civile prin atragerea a 20 de voluntari, 200 de donatori și 10 suporteri (ambasadori) care susțin dezvoltarea personală și misiunea Asociației în liceele tehnologice din România, și prin formarea, prin intermediul unui curs de social media, a unor tineri influenceri care vor contribui și ei la cauza Asociației.

Proiectul se adresează în primul rând mediului educațional, concentrându-se asupra liceelor tehnologice, în speranța de a aduce o schimbare semnificativă asupra modului în care acestea sunt percepute în mentalitatea colectivă. Vor fi implicați 180 de profesori, 4.375 de elevi, 350 de părinți, și 40 de reprezentanți ai autorităților de decizie din comunitățile asociate. De asemenea, se dorește implicarea a 50 de reprezentanți ai sectorului de afaceri și 10 ai celui academic, direct interesați de viitorul tinerilor.

Principalele activități ale proiectului includ realizarea unui film cu și despre elevii din liceele tehnologice, desfășurarea caravanei în cadrul căreia se vor face și ateliere de Affirmative Art, proiecția filmului, acces la dezbateri, întâlniri de informare/conștientizare și acces la conținutul creat în campaniile media. La finalul proiectului, va avea loc Conferința de dezvoltare personală, în cadrul căreia va fi lansat oficial filmul inspirațional realizat, iar experții invitați vor dezbate teme precum importanța introducerii dezvoltării personale în educație și implicarea mediului ONG în sprijinirea și dezvoltarea sectorului educației în România.

“De peste 5 ani, Asociația GO-AHEAD dezvoltă competențele socio-emoționale ale profesorilor și elevilor. Am găsit în școli adesea oboseală, furie, rușine, tristețe și anxietate, dar am ales să dăm în schimb CURAJ, învățând elevii și profesorii cum să își accepte emoțiile, cum să fie autentici, cum să își îndeplinească cele mai îndrăznețe visuri, cum să crească și să fie oameni echilibrați. Acest proiect reprezintă o continuare îndrăzneață a inițiativelor noastre de succes în domeniul educațional. Suntem entuziasmați să ducem mai departe această misiune și să aducem o schimbare pozitivă în viețile tinerilor din România.”, afirmă Adeline Duca, Vicepreședinte Asociația GO-AHEAD.

Despre Programul Active Citizens Fund România

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.

Asociația GO-AHEAD este o organizație non-guvernamentală a cărei misiune este schimbarea la nivel educațional (șanse egale la educație, incluziune socială, creșterea calității actului educațional). Furnizor autorizat de formare, de informare și consiliere profesională, Asociația GO AHEAD susține DEZVOLTAREA PERSONALĂ și propune un CONCEPT INOVATOR pentru îmbunătățirea rezultatelor educaționale, profesionale și personale.

Mai multe informatii despre proiectul GO AHEAD WITH YOUR BEST DREAM! poți să găsești accesând https://www.go-ahead.ro/ro/go-ahead-your-best-dream.

septembrie 20th, 2023 by