Plănuiești o vacanță în Franța? Evită aceste greșeli majore

Plănuirea unei vacanțe poate fi unul dintre cele mai entuziasmante momente. Cu siguranță începi din timp să te gândești la fiecare pas și aștepți cu nerăbdare să pui totul în practică. Dacă ai ales Franța ca destinație de vacanță, să știi că e o idee excelentă deoarece ai o varietate de opțiuni la dispoziție astfel încât zilele tale petrecute acolo să fie unele dintre cele mai reușite. Însă e posibil să faci și anumite greșeli care ar putea afecta bunul mers al întregii călătorii și șederi? Da, este posibil, de aceea este bine să ai anumite aspecte în vedere înainte să călătorești în Franța.

Iată mai jos ce greșeli ai putea face atunci când îți planifici vacanța în Franța și ce ar trebui să cunoști pentru a te asigura ca aceasta va fi una memorabilă

  1. Nu înveți câteva cuvinte de bază în franceză

Odată ce vei învăța câteva cuvinte în limba franceză pentru a te descurca la nivel conversațional, cu siguranță îți va fi mult mai ușor să te integrezi, să interacționezi cu oamenii și să-i cunoști pe ei și cultura din care fac parte. Un simplu „bonjour, madame”, „parlez-vous anglais” sau „merci beaucoup” pot îmbunătăți semnificativ experiențele tale, calitatea zilelor petrecute în Franța și modul în care reușești să o descoperi. Chiar dacă francezii cunosc engleza, ei vor aprecia efortul turiștilor de a vorbi limba lor nativă.

  1. Consideri că vara și primăvara sunt anotimpurile ideale pentru a vizita Franța

Odată ce alegi să vizitezi Franța, iarna sau toamna, să știi că vei beneficia de numeroase avantaje. Vei putea lua parte la diverse evenimente culturale specifice, vei avea mai multe variante disponibile privind cazarea, putând să o alegi exact pe cea care se potrivește preferințelor tale și, nu în ultimul rând, vei avea nevoie de un buget mai mic față de cel necesar într-o perioadă de vârf. Dacă evenimentele precum expoziții, festivaluri, degustări de vinuri, piețe de vacanță și expoziții comerciale sunt de interes pentru tine, ai putea petrece o vacanță inedită în Franța pe parcursul toamnei sau iernii.

  1. Supra-plănuiești fiecare zi a vacanței tale

Când planifici o vacanță e bine să te lași ghidat și de imprevizibil deoarece atunci se pot crea cele mai frumoase amintiri. Hotărăște mijlocul de transport cu care vei ajunge până acolo și cu care te vei întoarce, iar în acest sens poți alege serviciile profesionale ale celor de la Tabitatour.ro care oferă transport de persoane Franța-România și invers de foarte mult timp, având experiență îndelungată în domeniu. Mai departe alege cazarea, trece pe listă câteva locuri de vizitat, iar mai apoi rămâne de văzut pe ce culmi te va purta această magnifică țară.

  1. Îți petreci întregul timp în Paris

Dacă vacanța ta este mai lungă de 2-3 zile, atunci n-ar trebui să te axezi doar pe descoperirea orașului parizian. Franța are o mulțime de regiuni sau orașe care merită să fie explorate pe deplin. Astfel, dacă ai un spectru mai larg al locurilor pe care le poți vizita să știi că poți găsi unele cel puțin la fel de impresionante ca cele din Paris. Poți petrece o zi în beciurile Champagne sau să vizitezi magnifica Catedrală din Chartres. Iată aici care sunt cele mai frumoase orașe din Franța, care încă nu sunt încă supraaglomerate de turiști.

În concluzie, dacă îți planifici vacanța în Franța ai în vedere anumite greșeli pe care le poți face și care e posibil să-ți încurce experiențele inedite și absolute pe care le poți obține. Important este să profiți din plin de această țară și să o descoperi pe cât de mult posibil.

Sursa foto: unsplah.com

decembrie 7th, 2021 by