Destinațiile exotice ale Europei: Tenerife și Madeira

Vacanța de vară este o perioadă așteptată cu nerăbdare de toată lumea, iar destinațiile pentru un concediu memorabil în familie sunt atent evaluate, ca să fie aleasă cea mai bună variantă de călătorie, cazare și excursii. Pentru că perioada iulie-august este foarte aglomerată, vă propunem două destinații exotice, dar care sunt parte a Uniunii Europene și pot fi vizitate pe toată durata anului, pentru mare, soare și relaxare.

Tenerife – insula unde soarele este mereu tânăr

Tenerife este cea mai mare insulă din arhipelagul Canare din Oceanul Atlantic și aparține Spaniei, fiind o destinație de vacanță apreciată de oameni din întreaga lume și din toate generațiile, pentru că oferă o gamă largă de obiective turistice, într-un cadrul natural paradisiac.

Găsești aici plaje superbe, precum Plaja El Duque, Plaja Las Teresitas, Benijo sau La Tejita. Dacă ești pasionat de sporturile nautice, Tenerife este locul ideal pentru surf, scufundări, snorkeling, kitesurfing, schi nautic, windsurfing sau iahting. 

Te bucuri de peisaje spectaculoase, cu munți vulcanici care oferă un relief fascinant și te fac să te simți la mare și la munte în același timp. Distracții sunt pentru toate vârstele: parcuri tematice (dintre care cel mai cunoscut este Loro Parque), restaurante, cluburi și discoteci, mall-uri, zone de agrement și centre balneoclimaterice.

În Tenerife găsești mereu ceva interesant de făcut sau de vizitat, iar un traseu turistic complet trebuie să cuprindă și Puerto de la Cruz, cel mai frumos oraș de pe insulă, unde arhitectura colonială, farmecul portului vechi, ospitalitatea oamenilor și frumusețea străduțelor pline de flori impresionează orice călător și-l îndeamnă să zăbovească la o masă bună și-un pahar de frizzante Malvasia.

Ai la dispoziție facilități de cazare potrivite pentru bugetul tău. Apelează la ofertele operatorilor turistici precum dertour.ro ca să beneficiezi de tarife avantajoase, indiferent de perioada în care mergi în vacanță și de hotelul pe care îl preferi. Poți alege dintr-o gamă largă de hoteluri de 3,4 și 5 stele, poți opta pentru un sejur all inclusive într-un resort de lux sau pentru o vacanță aproape de natură în bungalowuri și vile pe malul mării.

Madeira – insula florilor sau grădina din Atlantic

Madeira este un arhipelag portughez din Atlanticul de Nord, aflat la vest de Maroc și reprezintă o destinație de vacanță potrivită în orice perioadă a anului, pentru că are o climă blândă și mult soare, indiferent de anotimp.

Ca orice loc aflat la răscruce de drumuri, ape și civilizații, Madeira oferă un mix irezistibil de arhitectură maură, entuziasm latin, farmec insular și o liniște solară care cucerește orice turist ce ajunge aici și-l determină să zăbovească măcar câteva zile pe cărările împădurite ale munților care se înalță direct din mare.

Preparatele culinare de aici sunt faimoase în toată lumea, mai ales specialitățile pe bază de pește și fructe de mare, pregătite după rețete secrete, cu legume și ierburi aromatice specifice arhipelagului.

O plimbare în grădina tropicală Monte Palace și o hoinăreală pe străzile din orășelele vechi pescărești te vor convinge că Madeira este insula florilor, unde vegetația luxuriantă impresionează prin dimensiunea arborilor și varietatea culorilor.

Cazarea în Madeira este accesibilă și ai la dispoziție de la hoteluri de lux și resorturi all inclusive până la vile tradiționale și pensiuni agroturistice.

Alege perioada preferată și hotelul care se potrivește preferințelor tale, ca să te bucuri de frumusețile acestor locuri exotice, alături de familie și prieteni, într-o vacanță la mare și la soare, în orice anotimp.

noiembrie 24th, 2021 by