Top 5 beneficii ale unui server VPS pentru afacerea dvs.

Cand incercati sa creati o afacere de succes este important ca fiecare particica implicata sa functioneze la cel mai inalt nivel posibil, inclusiv serverele web. Un server lent va indeparta clientii de pe website-ul dvs. si in cele din urma va duce la pierderea veniturilor. Din acest motiv, multe companii aleg sa foloseasca servere virtuale private (VPS) pentru nevoile lor de gazduire. Vom discuta in acest articol ce beneficii importante poate aduce un server VPS pentru o afacere in dezvoltare.

Top beneficii server VPS pentru o afacere in dezvoltare

 

1. Performante imbunatatite

In cazul unui plan de gazduire partajata (shared), exista sute, daca nu mii de alti utilizatori care partajeaza acelasi server cu afacerea dvs. Un VPS se va asigura de faptul ca ramaneti independent de ceilalti utilizatori deoarece fiecarui utilizator de pe un server VPS ii sunt alocate propriile resurse (resurse dedicate).

Acest lucru este important deoarece website-urile care partajeaza resurse pot avea probleme de performante, in mod special daca resursele nu sunt disponibile atunci cand sunt necesare.

De exemplu, daca un site web care partajeaza acelasi server ca afacerea dvs. primeste un nivel ridicat de trafic el poate incetini toate site-urile de pe server. Prin utilizarea unui VPS, functionarea site-ului dvs. web nu va fi niciodata influentata de alte website-uri.

2. Mai mult control

O problema obisnuita care poate aparea daca nu utilizati un VPS este lipsa accesului in calitate de utilizator root la mediul dvs. de gazduire. Fara acces root, trebuie sa va bazati pe pachetele software oferite de furnizorul de gazduire.

Pe un server de tip shared nu puteti instala ce software doriti dvs. Daca insa afacerea dvs. are nevoie de software specific industriei dar care nu este oferit de gazda web, atunci aceasta situatie poate deveni o problema. Printre cele mai importante beneficii ale unui server VPS se numara faptul ca afacerea dvs. va putea implementa in mod liber orice modificari software necesare in cadrul serverului.

3. Scalabilitate

Daca detineti o afacere mica si nu aveti planuri de extindere, atunci puteti anticipa  traficul pe care il va primi site-ul dvs. web. Cu toate acestea, daca doriti sa va dezvoltati afacerea  atunci este posibil ca  traficul sa creasca pe masura ce baza de clienti se extinde. Pentru a gestiona cresterea veti avea nevoie de un server VPS.

Un server partajat poate fi limitativ in ceea ce priveste scalabilitatea insa un VPS face mai usoara extinderea operatiunilor fara a interfera cu functionarea websitului.

De fapt, extinderea poate fi la fel de simpla ca actualizarea planului dvs. de gazduire si in general nu necesita   nicio perioada de nefunctionare (downtime). Astfel, site-ul dvs. web va continua sa functioneze fara intrerupere.

4. Eficient in privinta costului

Mai demult, companiile optau de obicei pentru planuri de gazduire partajata, deoarece serverele VPS erau prea costisitoare.

Cu toate acestea, pe masura ce tehnologiile de Internet au avansat, costul gazduirii web a scazut semnificativ iar VPS-ul a devenit o optiune viabila pentru aproape orice afacere. Multi furnizori ofera planuri de gazduire VPS a caror preturi incepe la un nivel apropiat de cel al planurilor partajate.

5. Serviciu clienti

Atunci cand intampinati probleme cu un serviciu de gazduire, situatia poate deveni stresanta. La urma urmei, existenta afacerii dvs. ar putea depinde de aceste servere.

Alte beneficii ale unui server VPS includ si faptul ca daca utilizati un VPS  atunci va exista un reprezentant al serviciului clienti care va va putea ajuta sa rezolvati orice problema. Acesta va putea  sa va ofere recomandari care sa raspunda nevoilor dvs. de afaceri.

Concluzie

Odata cu imbunatatirea continua a tehnologiilor si a faptului ca din ce in ce mai multe companii utilizeaza puterea Internetului pentru a-si spori expunerea, utilizarea unui VPS devine din ce in ce mai necesara.

Desi exista alte planuri de gazduire disponibile ( planurile shared_ acestea pot afecta negativ functionarea site-ului web daca traficul creste. Un VPS va permite mai multa flexibilitate si scalabilitate, pe masura ce va extindeti afacerea.

In plus, costul redus al utilizarii unui VPS face ca aceasta optiune sa fie accesibila pentru aproape orice companie. Daca aveti nevoie de un serviciu de gazduire pentru afacerea dvs., veti dori cu siguranta sa luati in considerare toate aceste beneficii ale unui server VPS.

ianuarie 12th, 2022 by