4 moduri prin care prototiparea rapidă 3d ajută afacerile

În ultima perioadă modul în care am lucrat s-a fost modificat brusc. 

Dar, datorită capabilităților de realizare rapidă a prototipurilor și a printării 3D pe o scară mai largă, perioada de dezvoltare a produsului nu trebuie să sufere.

1. Timp scurt de așteptare

Când vine vorba de dezvoltarea produsului, timpul este esențial: mai ales dacă a trebuit să pui în așteptare iterațiile de design în acest timp. 

Rundele de iterație atunci când fabrici în mod tradițional prototipuri sunt de obicei procese care consumă mult timp, dar acest lucru nu este cazul imprimării 3D.

Îmbunătățirea pieselor cu imprimarea 3D este rapidă și simplă. Reproiectarea unei piese folosind metode tradiționale înseamnă recreerea matriței pentru a construi un prototip actualizat, care durează în cele din urmă săptămâni sau chiar luni. 

Alternativ, în mai puțin de o zi, cei care utilizează printarea 3d își pot edita fișierul de proiectare original și îl pot trimite în format 3D. Inginerii se pot îngrijora mai puțin de timpul necesar pentru a perfecționa un design final atunci când datele pot fi actualizate rapid și partajate digital cu producătorii. Odată ce fișierul a fost trimis, prototipul va fi în mâinile proiectantului în câteva zile.

2. Modele accesibile

Economia globală a încetinit și mulți s-au confruntat cu dificultățile de scădere a veniturilor. Cu toate acestea, un buget redus nu trebuie să ducă la întârzierea inovației companiei.

Imprimarea 3D permite inovația prin libertatea sa de design. Inginerii pot proiecta piese cu geometrii și caracteristici de interblocare pe care fabricarea tradițională nu le poate – o oportunitate care înseamnă adesea optimizarea pieselor pentru a reduce costurile. 

De la scobire până la încorporarea structurilor de rețea, inginerii pot proiecta piese ușoare care le economisesc cu 50% sau mai mult la costurile pieselor. Libertatea de proiectare oferă noi posibilități care nu numai că oferă noi modalități de rezolvare a problemelor, ci și economisesc costuri într-un moment în care este o cerere obișnuită.

3. Gamă largă de opțiuni

Imprimarea 3D oferă combinații extrem de variate de tehnologii și materiale din care inginerii pot alege pentru a-și optimiza proiectele. De la sinterizarea cu laser la modelarea prin depunere topită și de la aluminiu la PA 12, există opțiuni disponibile pentru a se potrivi fiecărui proiect – chiar și în cele mai dificile industrii.

Un prototip eficient este unul care poate oferi dezvoltatorilor o idee exactă a modului în care va funcționa produsul final. Fie că este vorba de revizuirea texturii și culorii, fie de testarea riguroasă a piesei, inginerii au nevoie de un prototip la îndemână. 

Imprimarea 3D oferă materiale care sunt realizate pentru a rezista la testarea impozitării, potrivirii și funcției, astfel încât inginerii să poată avea deplină încredere în designul lor final.

4. Suport de încredere

Serviciile pe care vă puteți baza în acest moment de incertitudine sunt cruciale. 

Întreaga lume se confruntă cu impactul COVID-19, deci trebuie să ne sprijinim reciproc pentru a ne readuce pe picioare economia noastră. A avea asistență de fabricație în apropiere înseamnă să lucrezi cu alții care sunt familiarizați cu situația ta regională actuală și care te pot ajuta rapid. 

La Nutechnologies ne-am propus să ajutăm companiile din România să dezvolte această componentă inovativa în producție. Oferim consultanță la fiecare pas pentru o dezvoltare corectă a planului de producție și a alege cele mai potrivite produse, în funcție de nevoile companiei.

noiembrie 30th, 2020 by