Copilul tău și snowboardingul: cum îi poți susține în noua sa pasiune?

Vacanțele la munte și activitățile sportive de sezon alături de cei dragi sunt experiențe memorabile, chiar dacă pot fi descurajante la început. Achiziționarea și transportul echipamentelor, vremea schimbătoare, te pot face să te întrebi dacă merită ca micuțul tău să învețe ce înseamnă snowboardingul.

Ei bine, cu ajutorul informațiilor și pregătirilor potrivite, poate fi cel mai plin de satisfacții lucru pe care îl faci pentru copilul tău această iarnă!

Iată 4 sfaturi utile pentru părinți despre cum să încurajezi pasiunea pentru snowboarding a copiilor:

  1. Achiziționează echipamentul potrivit

Plăcile de snowboard pentru copii vin într-o gamă variată de modele, dimensiuni și dotări. Alegerea corectă a unei plăci de snowboard pentru copii se realizează în funcție de înălțimea copilului. Având în vedere faptul că aceasta variază de la an la an, un compromis bun este să alegi o placă cu 10-20 cm mai scurtă decât el – în acest fel, o va putea păstra câteva ierni. De asemenea, ghetele (boots) și legăturile de dimensiuni potrivite îi vor ajuta pe cei mici să aibă un parcurs lin pe pârtie și să ia virajele în deplină siguranță.

  1. Snowboardingul nu se întâmplă doar pe pârtie!

Este de înțeles ca micuțul tău să aibă emoții atunci când se urcă pentru prima dată pe o placă de snowboard. Poți preîntâmpina acest scenariu, folosind chiar acum elemente familiare și la îndemână: curtea, trotuarele înzăpezite etc. Chiar și simularea alunecării pe mocheta din apartament îi poate obișnui cu noua senzație. Aceste metode, pe lângă faptul că sunt distractive pentru copii, sunt și modalități bune pentru a le antrena echilibrul și simțul orientării în spațiu, atunci când se vor urca pe placă.

  1. Apelează la cursuri de snowboarding pentru copii

Chiar dacă unii părinți preferă să își învețe proprii copii să meargă pe snowboard, există și posibilitatea de a opta pentru cursuri de inițiere. Pe fiecare pârtie poți găsi o școală de profil cu instructori certificați. Aceștia știu să lucreze cu copiii și vei avea certitudinea că micuțul tău va fi în deplină siguranță pe parcursul lecțiilor. Pe lângă învățarea bazelor snowboardingului, această experiență poate fi o oportunitate unică pentru copilul tău să socializeze, să se distreze și să devină din ce în ce mai încrezător în forțele proprii. Chiar dacă poate ți-ai fi dorit să îți duci micuțul pe o pârtie din străinătate și acest lucru nu se mai poate, pârtiile din România vor fi ideale pentru primele lecții.

  1. Asigură condițiile potrivite

Înainte de a ajunge pe pârtie, este recomandat să verifici prognoza meteo pentru a evita potențiale pericole sau accidentări. Zilele foarte reci, cu ninsori abundente, nu sunt potrivite pentru activități intense pe pârtie. Momentul cel mai bun pentru a învăța să te dai cu placa de snowboard este atunci când zăpada este proaspăt așternută, grosimea mai mare a stratului de nea putând amortiza cu succes căderile copiilor.

  1. Protecție, protecție, protecție!

Boarders.ro îți pune la dispoziție o gamă incredibilă de echipamente profesionale de snowboarding. Odată ce ai achiziționat o placă de snowboard potrivită și pe gustul copilului tău, este absolut necesar să îi asiguri și echipamentul de protecție. Acesta include casca, protecții pentru spate, genunchi și încheieturi etc. De asemenea, amintește-i micuțului tău snowboarder de regulile de bază de conduită pe pârtii, pentru a evita situații neplăcute.

Acum ai toate informațiile ca să-i asiguri copilului tău o experiență minunată de învățare a snowboardingului. Alătură-te și tu distracției și petreceți o vacanță la munte reușită în familie!

Sursă foto: shutterstock.com

noiembrie 22nd, 2021 by