Cateva lucruri de luat in seama daca vrei sa-i cumperi copilului tau o bicicleta de echilibru

Achizitionarea unei biciclete de echilibru pentru copilul tau este o decizie importanta. Este probabil prima lui bicicleta, prin urmare iti doresti sa faci o alegere corecta. Exista atat de multe marci si modele disponibile pe piata, incat poate fi destul de dificil sa alegi bicicleta potrivita pentru nevoile prichindelului tau. Varsta, inaltimea si maturitatea fizica a copilului, bugetul si frecventa utilizarii sunt principalii factori pe care sa ii iei in considerare atunci cand cauti o bicicleta de echilibru pentru copilul tau.

Iata cateva intrebari pentru tine – raspunsurile acestora te vor ajuta sa iei o decizie corecta cu privire la bicicleta de echilibru pe care doresti sa o cumperi.

​Este suficient de mare copilul tau pentru a merge cu bicicleta?

Este important ca utilizatorul sa isi poata pune ambele picioare pe sol pentru a opri bicicleta. Cele mai multe biciclete de echilibru au roti de 10 inch si inaltime de 50-60 de centimetri. Cu toate acestea, deoarece exista modele diferite de biciclete de echilibru, fiecare cu caracteristici proprii, asigura-te ca masori lungimea interioara a piciorului copilului tau sau ca il pui sa stea deasupra cadrului bicicletei inainte de a o cumpara.

​Cat de grea este bicicleta de echilibru?

Bicicletele de echilibru din otel foarte grele pot fi dificil de manevrat de catre cei mici. Copilul tau trebuie sa fie capabil sa tina bicicleta de unul singur si sa o dirijeze. De asemenea, trebuie sa poata sa o ridice singur in cazul in care cade cu ea. Cu cat bicicleta de echilibru este mai usoara, cu atat este mai simplu si mai lejer de utilizat.

​Sunt necesare franele pe bicicleta de echilibru?

Nu toate modelele de biciclete de echilibru sunt echipate cu frane. Desi acest lucru poate fi descurajant pentru unii parinti, trebuie amintit ca un copil de 2 ani este mai putin probabil sa aiba coordonarea si timpii de raspuns necesari pentru a folosi franele. La bicicletele de echilibru, picioarele genereaza impulsul si sunt, de asemenea, principalul instrument utilizat pentru franare.

Bicicletele de echilibru cu frane sunt, in mod evident, mai costisitoare, insa unora dintre parinti le place ca micutul lor sa se obisnuiasca cu franele inainte de a trece la bicicletele cu pedale.

​Unde si cat de des va fi utilizata bicicleta de echilibru?

In cazul in care bicicleta va fi utilizata zilnic sau pe terenuri off road, atunci calitatea cadrului si a componentelor plus tipul de anvelopa vor fi foarte importante. Bicicletele de echilibru mai ieftine au adesea componente care vor rugini usor daca sunt folosite in ploaie si sunt greu de transportat.

septembrie 6th, 2021 by