Care sunt cele mai importante componente de bicicleta pe care trebuie sa le schimbi in mod constant? Afla acum

Daca vrei sa te poti bucura de bicicleta personala la capacitate maxima, trebuie sa ai foarte mare grija de ea si sa stii care sunt componentele pe care trebuie sa le inlocuiesti in mod frecvent.

De exemplu, daca te plimbi in mod constant, cel mai probabil vei fi nevoit sa investesti din cand in cand in pedale bicicleta: www.mosionroata.ro/piese-biciclete/pedale.html de calitate, cu ajutorul carora sa poti rula pe toate tipurile de teren. Pedalele sunt unele dintre primele componente care cedeaza, mai ales daca sunt utilizate foarte des si daca pui multa presiune pe ele. Din acest articol poti descoperi si care sunt celelalte componente pe care trebuie sa le inlocuiesti atunci cand observi ca s-au deteriorate!

Pedale bicicleta – dintre ce optiuni poti alege?

Pedalele sunt componentele pe care trebuie sa apesi, pentru a face bicicleta sa avanseze. Cu ajutorul lor asiguri conexiunea dintre talpa si manivela bratului pedalier, despre aceste componente trebuie sa stii ca sunt formate din axuri infletante la unul dintre capete si din platforme pe care iti poti sprijini picioarele in cealalta parte. Ceea ce mai trebuie sa stii, insa este ca pedalele se impart in mai multe categorii, in functie de modul in care le poti utiliza, dar si in functie de cat de repede iti permit sa te deplasezi:

  • pedale conventionale – sunt prevazute cu o platforma suficient de lata, incat sa te poti obisnui foarte usor atunci cand vrei sa te deplasezi. De regula, astfel de pedale sunt folosite pentru bicicletele destinate amatorilor si sunt potrivite pentru plimbrile utilitare sau cele de agrement. Realizate din plastic, aluminiu ori otel, pedalele conventionale au in componenta lor si insertii din cauciuc, datorita carora te poti deplasa foarte usor;  
  • pedale pentru bicicletele BMX – au platforme mult mai mari decat cele ale pedalelor conventionale, insa pinii lor sunt mai mici, asigurandu-ti o aderenta excelenta in timpul contactului cu pantoful. Daca vrei sa te plimbi pe drumuri de munte, astfel de pedale reprezinta alegeri inspirate pentru tine;
  • pedale cu prindere – asa cum probabil ti-ai dat seama din denumirea lor, pedalele cu prindere trebuie atasate de talpa pantofului, iar atunci cand ,,simt” un soc puternic, se desprind automat. Astfel de modele iti permit sa te plimbi cu o viteza constanta, fara sa-ti faci griji ca picioarele tale ar putea aluneca.

Cauciucuri

Cauciucurile se numara si ele printre componentele pe care va trebui sa le schimbi atunci cand observi ca nu iti mai ofera aderenta potrivita. Daca te plimbi in general foarte mult, anvelopele se tocesc si nu-ti mai ofera siguranta de care ai nevoie. Fii atent la dimensiunile pe care le au, iar apoi ai posibilitatea de a-ti comanda online foarte usor altele, pe care sa le inlocuiesti personal.

Frane

Franele sunt extrem de importante, intrucat in functie de eficienta lor, poti sa opresti bicicleta foarte usor atunci cand in fata iti apare o persoana, un animal sau daca risti sa intri in coliziune cu o masina. De exemplu, trebuie sa stii ca ai la dispozitie seturi de frane cu discuri mecanice, pe care le poti monta foarte usor, daca ai la indemana ustensilele potrivite. Top of Form

Furcile, ghidoanele, jantele si manetele sunt si ele componente pe care le poti alege dintr-o gama variata de produse atunci cand este nevoie. Pe toate le poti cumpara de la MosIonRoata, mai ales ca in dreptul fiecarui obiect ai si cate o scurta descriere, dar si fotografii reprezentative. Alegand sa comanzi mereu tot ce ai nevoie de la acelasi magazin de biciclete, ai certitudinea ca aici vei gasi tot ce iti trebuie, pentru a te putea plimba fara probleme!


Date de contact:

E-mail: info@mosionroata.ro

Telefon: 0720 043 001

februarie 5th, 2021 by