Reciclarea hârtiei, un gest esențial pentru planetă

reciclare hartie bucuresti

În general, toate materialele pot fi reciclate, de la deșeurile alimentare la materiale precum sticla, cartonul, plasticul și deșeurile electronice. Reciclarea, fie că vorbim despre hârtie, fie că vorbim despre carton, este un lucru foarte benefic pentru planetă. Iată cele mai importante beneficii atunci când vine vorba despre reciclare hârtie București.

Se salvează resurselor naturale. Reciclarea ne ajută să reutilizăm materialele, astfel că, nu mai este nevoie să luăm din nou materiile prime din natură. De asemenea, se evită și utilizarea resurselor precum apa, necesară elaborării mai multor materiale.

Se reduce poluarea. Dacă materialele precum plasticul, hârtia sau sticla sunt reciclate, acestea nu vor mai ajunge în mediul din jur. Un exemplu clar este cantitatea de plastic care ajunge în oceane și contaminează ecosistemul marin.

Se reduce consumul de energie. Acest lucru este foarte important deoarece fabricarea unui produs sau material de la zero consumă foarte multă energie. Utilizarea materialelor reciclate reduce cantitatea de procesare, ceea ceeconomisește cu până la 50% energia.

Deci, care sunt avantajele cele mai importante ale reciclarii hârtiei?

Hârtia este unul dintre cele mai utilizate materiale din lume, așa că reciclarea aduce numeroase beneficii planetei noastre:

Salvarea pădurilor. După cum știm, hârtia este de origine vegetală. Milioane de copaci sunt tăiați pentru a produce hârtia albă așa cum o cunoaștem și o folosim. Prin reciclarea hârtiei, prevenim dispariția multor păduri, acestea fiind o resursă foarte importantă pentru producerea de oxigen pe planetă.

Conservarea copacilor îmbunătățește calitatea aerului șireduce emisiile de gaze cu efect de seră cu 74%.

Un consum mai scăzut de apă. La fabricarea hârtiei de la zero se folosesc tone de apă. Prin utilizarea hârtiei reciclate, consumul de apă poate fi redus cu până la 86%. Reciclarea unei tone de apă reprezintă aprovizionarea unei gospodării cu acest lichid vital timp de aproximativ 6 luni.

Se reduce consumul de energie. Fabricarea hârtiei din materiale reciclate reduce numărul de procese și pași intensivi. Acest lucru reduce consumul de energie cu până la 60%.

Se reduc reziduurile poluante. Prin reducerea pașilor și proceselor implicate în fabricarea hârtiei din pastă vegetală, se generează mai puține deșeuri poluante. Atunci când sunt fabricate din hârtie reciclată, sunt folosite substanțe chimice mai puțin toxice care pot ajunge în sol, apă și aer.

O mai bună protejare a speciilor de animale și plante. Dacă pădurile și copacii sunt protejați, speciile care trăiesc acolo vor avea șanse mai mari de a trăi . În plus, multe plante sunt afectate de exploatare forestieră, astfel încât conservarea pădurilor permite existența mai multor specii de plante.

Încurajează conștientizarea și responsabilitatea oamenilor. Grupurile de reciclare se concentrează pe crearea unei rețele de oameni dedicați mediului. Este vorba despre a face comunitățile mai responsabile pentru reciclarea materialelor pe care le aruncă.

octombrie 25th, 2021 by