5 motive pentru care sa apelezi la un consilier in cariera pentru adulti

consiliere in cariera raluca giurgea

5 motive pentru care sa apelezi la un consilier in cariera pentru adulti

Atunci cand vine vorba despre consiliere in cariera multe persoane se gandesc la zilele din perioada scolii cand te intalneai cu un consilier vocational care iti spunea ce meserie este potrivita pentru tine. Insa, consilierea in cariera presupune mai mult decat sa ti se spuna ce meserie ti se potriveste deoarece sunt analizate mai multe aspecte precum abilitatile personale, dorintele, capacitatile, experienta dar si cum sa descoperi adevaratul tau potential. 

Drept urmare, sunt mai multe motive pentru care merita sa apelezi la un consilier in cariera pentru adulti si nu doar pentru a-ti schimba job-ul actual. Asadar, iata cateva dintre motivele pentru care merita sa apelezi la un consilier profesional: 

Daca ai idei excelente consilierul te va ajuta sa te indrepti in directia corecta 

De-a lungul timpului ai avut niste idei fantastice si stii sigur ca daca le-ai pune in aplicare ai reusi sa ajungi undeva. Insa, intotdeauna ti-a fost teama sa renunti la stabilitatea pe care o ai in momentul de fata si sa faci ceva nebunesc asa cum ar fi sa pui in aplicare ideile tale si sa renunti la locul tau de munca. 

Un consilier in cariera adulti te va ajuta sa treci peste aceste temeri si sa analizezi cat de pregatit esti pentru un astfel de pas. Desigur, acest lucru nu inseamna ca te va incuraja sa iti dai demisia de la job. Consilierul te va putea sfatui cum este mai bine sa procedezi si care este momentul perfect pentru a-ti pune planurile in aplicare. 

Poti sa fii ajutat sa gasesti job-ul potrivit mai repede 

Cauti deja de ceva timp un loc de munca potrivit insa nu ai obtinut nici un rezultat. Ai idee care sunt dorintele tale legat de job dar pare ca nici un interviu si nici un CV online trimis nu te duce in directia corecta. Un consilier in cariera te va ajuta sa descoperi mai usor care sunt motivele pentru care te lovesti de atat de multe refuzuri si cum sa obtii mai repede locul de munca dorit. 

De asemenea, vei primi ajutor si vei putea sa iti construiesti un plan de actiune in scopul de a obtine locul de munca mult visat. 

Vei obtine sfaturi despre cum sa iti valorifici abilitatile 

Fiecare om este inzestrat cu o serie de abilitati si talente care daca nu sunt valorificate atunci te determina sa te plafonezi si sa te complaci in situatia in care esti. De multe ori, un talent sau un set de abilitati pot chiar sa iti aduca o promovare sau chiar sa iti asigure un loc de munca intr-un domeniu mai creativ la care ai visat tot timpul. 

Consilierul in cariera poate sa te ajute sa iti descoperi aceste abilitati si iti va oferi toate instrumentele necesare prin care poti sa le valorifici mai bine. 

Vei putea sa avansezi pe scara ierarhica a job-ului tau 

Chiar si daca in momentul de fata esti angajat, acest lucru nu inseamna ca serviciile unui consilier in cariera nu ti se potrivesc. Acesta poate sa te ajute sa darami acel zid care te tine pe loc de ani intregi. Mai ales daca ai un job cu potential de promovare si urmaresti acest lucru deja de ceva timp, atunci consilierul poate sa te ajute sa vezi mai clar care sunt acele piedici care te tin pe loc in momentul de fata. Si, mai ales te va ajuta sa darami toate barierele astfel incat sa iti indeplinesti acest obiectiv. 

Vei fi ajutat sa iti reconsideri optiunile atunci cand iti doresti alta cariera 

Uneori domeniul in care activezi nu este si cel potrivit pentru tine. Locul de munca nu trebuie sa fie neaparat doar o sursa de bani constanta care sa iti asigure stabilitatea financiara. Mai ales daca simti ca ai putea face mai multe si iti doresti sa te reorientezi in cariera, atunci un consilier te poate ajuta sa iti atingi aceste obiective dar si sa iti construiesti un plan de actiune potrivit pentru a ajunge acolo unde iti doresti. 

De asemenea, iti poate recomanda cursurile si parcursul pe care trebuie sa il faci pentru a avea o cariera care sa te faca fericit, nu numai sa iti asigure stabilitatea financiara. 

Consilierea profesionala este o investitie in viitorul tau, este un suport specializat prin care poti obtine toate raspunsurile la intrebarile care te framanta la ora actuala. Asadar, apeleaza cu incredere la servicile mele, Raluca Giurgea, si construieste-ti o cariera care sa iti placa. 

februarie 15th, 2021 by