30 de copii din comuna Bălăceanca, județul Ilfov, vor lua parte la cursuri gratuite de canto popular

30 de copii, cu vârste între 9 – 15 ani, din comuna Bălăceanca, județul Ilfov, se vor putea înscrie la cursuri gratuite de canto popular începând cu luna noiembrie, 2023.

Asociația Culturală Tinutul Neamțului lansează proiectul ,,Punte peste veacuri” prin care își propune să susțină și să promoveze bogăția culturalǎ a României. Scopul principal al proiectului este să aducă în prim-plan tradițiile și folclorul românesc, oferind oportunitatea unui grup de 30 de copii din satul Bǎlăceanca, județul Ilfov, de a învăța canto popular și de a se conecta cu propriile rădăcini culturale.

Proiectul ,,Punte peste veacuri”, finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de către Asociația Act for Tomorrow, a fost gândit pentru a perpetua tradițiile folclorice si pentru a oferi tinerilor o oportunitate de a învăța maim ult depsre moștenirea lor culturală.

Cursurile de canto folcoloric vor avea loc pe o perioadă de 2 luni și vor fi coordinate de Ana Ramona Urjan,pofesor canto popular la Colegiul National de Arte ,,Dinu Lipatti”. Activitǎtile din cadrul cursurilor vor acoperi o gamǎ variată de subgenuri ale folclorului românesc, oferindu-le copiilor o experiențǎ diversificată și bogată în ceea ce privește muzica și tradițiile populare.

Proiectul ,,Punte peste veacuri” nu numai că va dezvolta abilitățile muzicale ale copiilor, dar va contribui și la consolidarea identității culturale a comunității din Bălăceanca și a întregii regiuni. Aceasta va fi o ocazie pentru copii să învețe nu doar muzică, ci și istorie și valori culturale autentice.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.Domeniile vizate sunt: educație, sǎnǎtate, mediu, social și culturǎ. Valoarea totalǎ a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finantare comunitarǎ destinat ONG-urilor tinere, institutiilor non-administrative si grupurilor informale/de initiativǎ.

Asociația Culturală Ținutul Neamțului se ocupă cu promovarea muzicii traditionale românesti și pǎstrarea tradițiilor și portului popular românesc.

noiembrie 26th, 2023 by