Rolul abonamentului Corporate Concierge Medical în îngrijirea sănătății preventive a angajaților

Conceptul Concierge Medical se referă la un model inovator de îngrijire a sănătății angajaților, oferindu-le acestora acces la servicii medicale specializate prin accesarea unui abonament corporate personalizat. 

Diferențele dintre abonamentele Corporate Concierge Medical și cele tradiționale

Diferențele dintre tipurile de abonamente Corporate Concierge Medical și alte forme de abonamente sau de asigurări de sănătate sunt semnificative. În timp ce abonamentele tradiționale oferă o acoperire generală și limitată, abonamentele Corporate de la Concierge Medical oferă un nivel superior de personalizare și accesibilitate. 

Printr-un abonament Concierge Medical angajații beneficiază de consultații medicale mai rapide, programări flexibile, acces la medici specialiști de top și servicii de înaltă calitate. Iată câteva particularități ale unui abonament Concierge Medical:

Accesul la un Concierge Doctor 

Abonamentele Corporate Concierge Medical reprezintă cea mai bună opțiune pentru compania și angajații tăi, deoarece fiecare pacient beneficiază de serviciile unui Concierge Doctor dedicat. Acesta este un medic personal, alocat companiei, ce identifică în mod corect problema medicală, ghidează pacientul și îi pune la dispoziție cea mai adecvată soluție, în funcție de nevoile sale. Iată alte avantaje:

  • ghidare permanentă în întreg sistemul medical;
  • facilitarea comunicării, deoarece Concierge Doctorul poate oferi sfaturi rapide și prin intermediul unor mijloace de contact cum ar fi videocall, sms, email;
  • prioritate la programări – maximum trei zile lucrătoare;
  • programe de screening personalizare în funcție de vârsta abonatului și patologiile asociate

Acces la rețea medicală deschisă

Abonamentul Corporate Concierge Medical include accesul la o rețea medicală deschisă, multidisciplinară, din care fac parte atât clinici de nișă care sunt supraspecializate pe o gamă largă de patologii, cât și spitale de stat și private din tara sau din străinătate. 

Un alt beneficiu important pentru angajații care dețin un abonament Concierge Medical este accesul la servicii de Second Opinion (a doua opinie medicală), atât pe teritoriul României, cât și în străinătate, precum și acces la programul Visiting Professors care îi aduce în România, în policlinica Enayati Medical City, pe unii dintre cei mai cunoscuți medici specialiști din străinătate. 

Rolul abonamentului Corporate Concierge Medical

Un abonament Corporate Concierge Medical are o importanță deosebită în promovarea sănătății în cadrul locului de muncă. Prin oferirea unui acces facil și constant inclusiv la servicii medicale preventive, acest tip de abonament are potențialul de a detecta în stadii incipiente problemele de sănătate și de a reduce riscul de boli grave pe care angajații le-ar putea avea. 

Potrivit unui studiu, accesul la îngrijirea medicală preventivă poate duce la reducerea numărului de spitalizări și a costurilor asociate acestora [1]. De asemenea, angajații care beneficiază de un astfel de abonament sunt mai susceptibili să urmeze un regim de îngrijire adecvat și să se implice activ în menținerea stării lor de sănătate.

Prin intermediul abonamentului Corporate Concierge Medical, angajații au posibilitatea de a efectua examene medicale regulate și de a beneficia de servicii de monitorizare constantă a stării lor de sănătate. În acest fel, orice semne de boală pot fi identificate și tratate rapid, înainte ca acestea să devină serioase. Astfel, abonamentul poate contribui la prevenirea și gestionarea bolilor într-un mod eficient și oportun. 

În concluzie, abonamentul corporate de la Concierge Medical reprezintă un concept inovator în îngrijirea sănătății angajaților, oferindu-le acces rapid și ușor la servicii medicale personalizate. Acesta se diferențiază de asigurările tradiționale prin nivelul superior de personalizare, accesibilitate și asigurările accesibile pe care le oferă: ghidarea la cabinetul medical, decontare directă, predictibilitate. 

Prin percepția sa ca un beneficiu valoros, acest tip de abonament poate contribui la satisfacția și productivitatea angajaților tăi. Alege și tu să le oferi angajaților tăi un abonament Corporate Concierge Medical! 

Sursă de referință: 

1. “Disease Prevention May Be Concierge Medicine’s Biggest Advantage.” Dedication Health | Concierge Medicine Chicago, 12 Mar. 2019, www.dedication-health.com/disease-prevention-concierge-medicine/. Accessed 26 July 2023.

august 28th, 2023 by