Greseli de evitat atunci cand ingrijesti o rana a pielii

Indiferent ca rana ta este rezultatul unei vatamari accidentale sau o taietura ramasa in urma unei interventii chirurgicale, va trebui sa o ingrijesti cat mai corect pentru a preveni aparitia unei infectii sau a complicatiilor. Din pacate, in mediul online si nu numai pot exista o multime de dezinformari in jurul subiectului ingrijire rani, care pot duce la efecte negative grave asupra sanatatii tale. De aceea, am adunat cateva sfaturi de ingrijire a plagilor care se concentreaza pe greselile obisnuite facute acasa.

​Uiti sa cureti rana.

Este vital sa iti faci timp pentru a curata corect si cu grija rana inainte de a aplica orice pansament, in special pentru a indeparta murdaria ce s-ar fi putut bloca in interiorul ranii. Orice lucru care nu ar trebui sa fie absorbit prin pori poate fi o cauza potentiala a unei infectii. Utilizarea apei potabile si a unei pensete ar trebui sa fie suficienta pentru a asigura eliminarea oricaror resturi straine. Odata ce acest lucru a fost finalizat, poti folosi un sapun sau o solutie pentru plagi pentru a termina de curatat zona expusa.

​Lasi rana expusa.

Odata ce ai ti-ai curatat rana, este esential sa o acoperi cat mai repede posibil. Cu cat este expusa mai mult timp, cu atat este mai mare probabilitatea de a atrage murdarie sau alte substante straine ce pot duce la o infectie. Dupa ce ai trecut prin toti pasii necesari pentru a curata complet rana, nu vei dori sa o expui la aer mai mult decat este nevoie, asadar va trebui sa o acoperi cat mai curand cu un pansament curat.

​Nu ceri ajutorul unui medic specialist.

Motivul pentru care medicii si asistentele au petrecut atat de mult timp in scolile medicale este acela de a putea oferi pacientilor cea mai buna ingrijire posibila. Profita de expertiza lor! Este posibil sa nu crezi ca rana ta este grava sau ca nu trebuie sa fie examinata de un profesionist, dar nu vei sti cu siguranta pana nu vei fi consultat. Un medic sau o asistenta va putea determina daca sunt necesare teste sau analize sau daca exista potentialul unor complicatii de care tu s-ar putea sa nu fii constient. De ce sa risti?

septembrie 23rd, 2021 by