Ai grija de sanatatea ta | Efectueaza o colonoscopie!

colonoscopie

Ce trebuie sa stim despre colonoscopie

colonoscopie

Aceasta este o colonoscopie utilizata in gastroenterologie pentru a arata zonele distale ale intestinului gros si subtire. Aceasta procedura foloseste un tub lung si flexibil introdus in rect, cu o sursa de lumina si camera deasupra. Echipamentul folosit se numeste colonoscop, care transmite imagini in timp real care pot fi vizualizate pe un monitor.

Colonoscopie – analizeaza mucoasa intestinala, de la orificiul anal la colonul sigmoid, colonul descendent, colonul ascendent si lamboul cecal. Operatia dureaza aproximativ 15 minute si se efectueaza sub anestezie pentru a evita durerea. Pentru a obtine un confort mai mare, pacientii pot alege anestezia intravenoasa.

Ce ar trebui sa faci inainte de aceasta analiza?

Inainte de colonoscopie, medicul dumneavoastra va va pune cateva intrebari despre sanatatea dumneavoastra si daca aveti alte afectiuni. Alergiile la diferite medicamente, bolile de inima, dependenta de insulina, cancerul si sarcina sunt cateva dintre afectiunile medicale care ar trebui aduse la cunostinta medicului inainte de a efectua aceasta investigatie. Aceste informatii vor ajuta medicul sa decida ce masuri de precautie trebuie sa ia pentru a efectua testul in siguranta.

Medicamentele care nu trebuie luate inainte de investigatia de colonoscopie includ:

  • Heparina;
  • Medicamente antiinflamatoare
  • Acid acetilsalicilic;
  • Terapia anticoagulanta;
  • Antidepresive, medicamente anti-anxietate (medicamente utilizate pentru tratarea tulburarilor de anxietate) si alte medicamente care pot provoca somnolenta.

Colonoscopia si endoscopia – sunt acelasi lucru?

Daca nu esti sigur, colonoscopia si endoscopia nu inseamna acelasi lucru, desi intr-o oarecare masura aceste proceduri sunt similare.

Ambele sunt folosite de medici pentru a analiza amanuntit mucoasa tractului digestiv. Cu toate acestea, endoscopia implica introducerea unei endoscopie orale pentru a examina esofagul, stomacul si duodenul, in timp ce colonoscopia examineaza intestinul gros.

Fie ca ai nevoie de o endoscopie sau de o colonoscopie, medicii de la Clinica Romgermed din Bucuresti iti vor pune la dispozitie cel mai bun echipament pentru ca tu, ca pacient, sa poti beneficia de cele mai bune conditii fara a-ti face griji in privinta examinarii.

decembrie 14th, 2021 by